NEASMS

Με νέους diesel στα 1.600 κ.εκ. το Hyundai Tucson

Στη Νέα Υόρκη κάνει την επίσημη πρεμιέρα του το ανανεωμένο Tucson που θα διατίθεται στην ευρωπαϊκή αγορά από το ερχόμενο καλοκαίρι…

Για όσους γράφουν πως…. το diesel πέθανε :-) η απάντηση δεν έρχεται μόνο από Ευρωπαίους κατασκευαστές αλλά ακόμη και από τους Κορεάτες που ανακοίνωσαν πως ο νέος τους πετρελαιοκινητήρας των 1.600 κ.εκ. θα αντικαταστήσει στο Tucson τον παλιό των 1.700 κ.εκ. Συγκεκριμένα θα υπάρχουν δύο εκδόσεις με 115 και 133 ίππους (οι βασικές εκδόσεις είναι προσθιοκίνητες με 6άρια μηχανικά κιβώτια) όταν ψηλότερα θα τοποθετείται η ντίζελ 2.0 CRDi με 186 άλογα.

Τα diesel μοτέρ πληρούν τις προδιαγραφές Euro 6c με μικρότερη κατανάλωση καυσίμου και εκπομπή CO2. Όπως και οι αναβαθμισμένοι βενζινοκινητήρες με τον 1.6 GDI (κίνηση μπροστά με κιβώτιο 6 σχέσεων) να αποδίδει 132 ίππους και τον τούρμπο 1.6 T-GDi να έχει 177 ίππους (με 6άρι μηχανικό ή αυτόματο 7DCT, με κίνηση μπροστά ή στους τέσσερις τροχούς).

Η Hyundai στέκεται ιδιαίτερα και στον εμπλουτισμό του τεχνολογικού εξοπλισμού με νέα συστήματα υποβοήθησης όπως είναι η αναγνώριση και αποφυγή σύγκρουσης, το σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, το ενεργητικό cruise control κ.α. Κατά τα υπόλοιπα η ανανέωση του Tucson συμβαδίζει με ένα facelift που περιλαμβάνει επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και προβολείς με τεχνολογία LED ημέρας. Επίσης νέα είναι και τα πίσω φωτιστικά σώματα, όταν στο εσωτερικό υπάρχουν νέες δυνατότητες συνδεσιμότητας χάρη στο ανανεωμένο σύστημα πολυμέσων που συνδυάζεται με οθόνες αφής 7 ή 8 ιντσών.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!