NEASMS

Ολοκληρώθηκε η παραγωγή του Koenigsegg Αgera RS

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα supercars των τελευταίων δεκαετιών μιας και έχει γράψει ιστορία ως το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο!

Πρόσφατα η σουηδική εταιρία ανακοίνωσε πως οι τελευταίες τρεις εκδόσεις «Final Edition» του Agera RS βγήκαν από την γραμμή παραγωγής και κατευθύνονται προς τους ιδιοκτήτες τους. Το Agera RS είναι το supercar που κρατά το ρεκόρ των 447,19 χλμ./ώρα που είναι και η υψηλότερη τελική ταχύτητα ενός αυτοκινήτου παραγωγής. Επίσης καταρρίπτει ένα ακόμη ρεκόρ της Bugatti, αυτό των 0-400-0 χλμ/ώρα που το Agera RS ολοκλήρωσε σε 36,44 δευτερόλεπτα.

Εδώ να πούμε πως το Agera RS παρουσιάστηκε στην Γενεύη πριν από τρία χρόνια εφοδιασμένο με τον ίδιο 5λιτρο κινητήρα twin turbo V8 που είχαν και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα του Koenigsegg. Με την διαφορά πως η ιπποδύναμη είχε ανέβει στα 1.160 άλογα ενώ στην τελευταία αναβάθμισή της είχε φθάσει στα 1.360 άλογα.

Αρχικά τα πλάνα του Koenigsegg περιλάμβαναν την παραγωγή 25 συνολικά Regera RS μέσα σε 10 μήνες. Ωστόσο, από το πρόγραμμα της One:1 προέκυψε ακόμη ένα εργοστασιακό αυτοκίνητο που πωλήθηκε σε έναν φανατικό συλλέκτη της μάρκας. Επιπρόσθετα υπήρξε μία ακόμη Regera RS ως ο αντικαταστάτης της καταστραμμένης Gryphon ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό παραγωγής στα 27 αυτοκίνητα. Προς το παρόν ο Koenigsegg επικεντρώνεται στην παραγωγή μίας υβριδικής Regera και φυσικά στον διάδοχο του Agera.

To Koenigsegg Agera RS κατέρριψε το ρεκόρ της Bugatti Chiron [vid]

To Koenigsegg Agera RS κατέρριψε το ρεκόρ της Bugatti Chiron [vid]

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!