NEA

Τι ήχο βγάζει το Devel Sixteen με τα 3.000 άλογα; [vid]

Μετά από πολλές αναφορές και κοντά μία δεκαετία(!) για το περιβόητο hypercar από το Ντουμπάι η Devel έδωσε στην δημοσιότητα το πρώτο βιντεάκι.

Τέλος στις κακές γλώσσες βάζει το βίντεο της Devel που δείχνει το Sixteen να επιταχύνει σε μία ευθεία της ερήμου. Ακόμη και έτσι όμως αυτό δεν σημαίνει κάτι διότι θα θέλαμε να δούμε το hypercar των 3.000 ίππων και του 1,8 εκατομμυρίου δολαρίων να στρίβει σε μία πίστα. Μάλιστα είναι να απορεί κανείς πως μετά από τόσα χρόνια η Devel έδωσε ένα βίντεο που δείχνει το Sixteen να επιταχύνει χαλαρά λες και είναι κάποιο μοντέλο προπαραγωγής. Πάντως, ο αρχιμηχανικός της εταιρίας Paolo Garella (δούλευε παλιότερα στην Pininfarina και έχει συμμετάσχει στην εξέλιξη της Lancia Stratos) είχε δηλώσει πως μία πλήρως λειτουργική έκδοση του Sixteen θα είναι έτοιμη τέλη 2018.

Εδώ να πούμε πως η έκδοση με τα 3.000 άλογα εφοδιάζεται με δύο LS V8 κινητήρες (ουσιαστικά συνθέτουν έναν V16 χωρητικότητας 12,3 λίτρων), ενώ προβλέπονται ακόμη δύο εκδόσεις. Μία «βασική» με έναν V8 και 1.500 άλογα με τιμή στα 1,6 εκ. δολάρια και μία hardcore μόνο για χρήση dragster, με 5.000 άλογα! Μάλιστα ο Garella λέει πως το Sixteen θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 500 χλμ./ώρα αν υπήρχαν ελαστικά που να αντέχουν τόσο μεγάλες καταπονήσεις.

Γιατί η ισχύς μετριέται σε ίππους και όχι σε kW;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!