NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Nissan Leaf Open Car, όνομα και πράγμα

Για να γιορτάσει τις 100.000 πωλήσεις του ηλεκτρικού της μοντέλου στην Ιαπωνία, η Nissan αποφάσισε να κατασκευάσει ένα ανοικτό πρωτότυπο αυτού.

Μπορεί το όνομα να μην διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας, το Leaf Open Car όμως δείχνει αρκετά ενδιαφέρον ως σπουδή. Θυμίζοντας κάτι από το, όχι και τόσο μακρινό, παρελθόν της εταιρίας, με το Murano CrossCabriolet έρχεται να δώσει μία άλλη διάσταση στην ηλεκτρική μετακίνηση. Σε θεωρητικό, τουλάχιστον, επίπεδο, αφού δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ότι κάτι τέτοιο θα περάσει σε παραγωγή. Η παρουσίαση του εν λόγω πρωτοτύπου έγινε στα πλαίσια ενός forum μηδενικών εκπομπών ρύπων στο Τόκιο, μπροστά σε περίπου 100 παρευρισκόμενους, μεταξύ των οποίων στελέχη εταιριών και κρατικοί λειτουργοί.

Το Leaf Open Car, πέρα από την τύπου Targa ανοικτή οροφή, διατηρεί σε μεγάλο βαθμό το πάτωμα και τα μηχανικά μέρη του νέου, δεύτερης γενιάς Leaf. Αυτό σημαίνει ότι εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 110 kW, με συσσωρευτές 40 kWa, που του δίνουν αυτονομία 378 χλμ, στον κύκλο NEDC. Η επιτάχυνσή του από στάση στα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται στα 8,2 δλ. ενώ, φυσικά, διαθέτει τα E-Pedal, ProPilot και άλλα προηγμένα συστήματα που φέρει και η έκδοση παραγωγής.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!