BLOGNEA

Και με την Fiat τι θα γίνει σενιόρε Μαρκιόνε; [blog]

Αφού ο Marchionne παρουσίασε τα μεγαλεπήβολα σχέδια του για τις Alfa Romeo, Jeep και Maserati, «θυμήθηκε» να μας πει τι θα κάνει και με την Fiat.

Ο όμιλος ονομάζεται Fiat-Chrysler. Παρά ταύτα ο Marchionne δεν δείχνει να νοιάζεται και πολύ για καμία από τις δύο έχοντας ανακοινώσει τα πλάνα του για τις Alfa Romeo και Maserati, όσο για τις Jeep και Ram. Μάλιστα οι φήμες μιλούσαν ακόμη και για λουκέτο στην Chrysler, ενώ τι να πει κανείς για την παραμελημένη Fiat. Η οποία μέχρι το 2022 θα πρέπει να τα βγάλει πέρα με το 500 και το Panda, όταν το Punto τερματίζεται εντελώς και το Tipo δεν θα πωλείται στην Ευρώπη!

Η Fiat θα εστιάσει στα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα που θα στηθούν πάνω στο 500, όταν θα παρουσιαστεί και μία βάγκον έκδοση (έλεος!) με την ονομασία Giardiniera. Το Tipo που κατασκευάζεται στην Τουρκία σταδιακά θα αποσυρθεί από τις ευρωπαϊκές αγορές. Το 124 Spider θα συνεχίσει αφού συμπαράγεται με το Mazda MX5.

Επίσης επιβεβαιώθηκαν τα όσα είχαμε γράψει και κανένα Fiat δεν θα κατασκευάζεται πλέον στην Ιταλία. Η παραγωγή του 500 θα μεταφερθεί στην Πολωνία και το ηλεκτρικό 500e στο Μεξικό (άραγε τι θα λέει ο Trump;) παρόλο που ο Marchionne έλεγε πόσο μέσα τον έβαζε κάθε EV πώληση. Μεγάλα low budget πλάνα υπάρχουν για την Λατινική και Νότια Αμερική (Βραζιλία κ.α.). Το μέλλον της Fiat δεν προδιαγράφεται καθόλου ευοίωνο με την εικόνα της να απαξιώνεται συνεχώς δίχως να φαίνεται φως στο βάθος…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!