NEA

Νέες Blue dCi εκδόσεις για το Dacia Duster

Από το φθινόπωρο το Duster θα διατίθεται στην ελληνική αγορά με τους νέους και αποδοτικότερους πετρελαιοκινητήρες.

Ουσιαστικά πρόκειται για τον αναβαθμισμένο 1.500άρη diesel που αποκτά νέο common rail στα 2.000 bar και καταλυτικό σύστημα SCR με συμπλήρωμα AdBlue για μείωση των NOx. Έτσι, η νέα έκδοση dCi 95 (ροπή: 240 Nm, 0-100: 12,6 δλ., τελική: 167 χλμ./ώρα) θα αντικαταστήσει την dCi 90 και η dCi 115 (ροπή: 260 Nm, 0-100: 10,5 δλ., τελική: 179 χλμ./ώρα) την dCi 100. Στις καλύτερες επιδόσεις συμβάλει η μεγαλύτερη απόδοση του μοτέρ (+5 ίππους), η αυξημένη ροπή και η διαφορετική κλιμάκωση του κιβωτίου.

Τώρα, όσοι έχετε ήδη αποκτήσει ένα νέο diesel Duster μην στενοχωριέστε διότι τα πράγματα ίσως και να είναι καλύτερα. Και αυτό διότι δεν θα έχετε το μικρό έστω κόστος αναπλήρωσης ουρίας (AdBlue, συνήθως στις 15.000-25.000 χλμ, ανάλογα με τον κατασκευαστή), ενώ οι τιμές θα είναι ελαφρώς αυξημένες ( περίπου 500-700 ευρώ) λόγω του αναβαθμισμένου καταλυτικού συστήματος ελέω WLTP. Κάτι που ισχύει σε όλα τα νέα μοντέλα (στο Duster και σε ορισμένα άλλα ενδέχεται το νέο CO2 να περάσει από τον επόμενο Σεπτέμβριο μιας και υπάρχει ένα περιθώριο προσαρμογής).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!