NEA

Πρόστιμο 1 δισεκατομμυρίου ευρώ στην VW από τις γερμανικές αρχές

Παρόλο που το πρόστιμο ακούγεται ιδιαίτερα μεγάλο οι ιθύνοντες της εταιρίας δείχνουν ιδιαίτερα ήσυχοι αφού σταδιακά το ζήτημα του dieselgate τακτοποιείται και κλείνουν διάφορες υποθέσεις.

Αυτά αναφέρουν τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία αφού ακόμη και η ίδια η VW επιθυμεί πλέον να επιταχυνθούν όλες οι ευθύνες που έχει και να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες γύρω από την υπόθεση και σταδιακά να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη του αγοραστικού κοινού και μέσα από την ηλεκτροκίνηση.

Τώρα, το πρόστιμο του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ επιβλήθηκε από την εισαγγελία της πόλης Braunschweig και η διοίκηση της εταιρείας συναντήθηκε ανεπίσημα και αποφάσισε να δεχθεί το πρόστιμο. Σύμφωνα με τη νομοθεσία στην VW επιβλήθηκε το ανώτατο διοικητικό πρόστιμο ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τα 995 εκατομμύρια αφορούν την απόκτηση συγκριτικού εμπορικού πλεονεκτήματος.

Όπως προέκυψε από το πόρισμα των αρχών της Γερμανίας, το θέμα αφορά συνολικά 10,7 εκατομμύρια οχήματα με τον πετρελαιοκινητήρα ΕΑ 288 της 3ης γενιάς στις ΗΠΑ και τον Καναδά και με τον EA 189 παγκοσμίως. Το νέο πρόστιμο δεν συμπεριλαμβάνεται στα 28,5 δισεκατομμύρια ευρώ που έχει καταβάλει έως τώρα ο όμιλος VW ελέω του dieselgate.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!