BLOGNEASMSΝίκος Ι. Μαρινόπουλος

Σε σύγχυση ο Elon Musk και η Tesla [blog]

Τα τελευταία μηνύματα και γεγονότα δείχνουν τον 50ο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο (σύμφωνα με το Forbes) και δημιουργό του αεροδιαστημικού προγράμματος SpaceX κάπως μπερδεμένο…

Στις αρχές του μήνα o Elon Musk εξετάσθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για περίπτωση χειραγώγησης της μετοχής της εταιρίας. Αφορμή ήταν το παρακάτω tweet που έγινε στις 7 Αυγούστου αναφέροντας πως βρισκόταν σε ανεύρεση ιδιωτικού κεφαλαίου και την ανεξαρτητοποίηση της Tesla με έξοδο ακόμη και από το χρηματιστήριο με αγορά μετοχής στα 420 δολάρια. Φυσικά, οι short-sellers ανταποκρίθηκαν άμεσα βάζοντας μέσα την Tesla κοντά στο ένα δισεκατομμύριο δολάρια όταν πολλοί μέτοχοι προχώρησαν σε αγωγές εναντίον του Musk. Που κατέχει το 20% της Tesla.

Μάλιστα ο Musk είχε εξηγήσει πως θα είχε ήδη βρει το κεφάλαιο από την Σαουδική Αραβία και πως θα απέφευγε την πίεση της μετοχής σε κάθε αρνητική δημοσίευση. Όπως έχουμε γράψει και ίσως να γνωρίζετε η Tesla έχει ξανοιχτεί πάρα πολύ οικονομικά και είναι απίστευτα εκτεθειμένη. Τόσο σε επίπεδο κεφαλαιοποίησης όσο και στα χρονοδιαγράμματα παραγωγής των μοντέλων της.

Την προηγούμενη Παρασκευή ο Elon Musk παραχώρησε μία συνέντευξη στους «The New York Times» για να δικαιολογήσει πως το tweet το έκανε κάτω από μεγάλο άγχος και πως λίγο πολύ ήταν άστοχο. Ο ίδιος είπε πως τον τελευταίο χρόνο εργάζεται 12 ώρες την ημέρα και πως το tweet-άρισε την ώρα που πήγαινε στο αεροδρόμιο. Χτες όμως διέρρευσε και μία φήμη. Πως το κρατικό ταμείο επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας δεν θα επενδύσει στην Tesla αλλά στην Lucid Motors, όπως αναφέρει το Reuters.

Γιατί ένα πλούσιο κράτος να επενδύσει σε μία νέα εταιρία που θέλει να γίνει σαν την Tesla; Μήπως επειδή η Tesla είναι τόσο πολύ βουτηγμένη στα βαθιά προβλήματα που δύσκολα θα βγει από αυτά; Πάντως η συμπεριφορά του Musk δείχνει μεγάλη σύγχυση και προβληματισμό και αν η Tesla σκάσει θα μιλάμε για την φούσκα του αιώνα. Από την άλλη, ο στόχος παραγωγής για το Model 3 είναι ανέφιχτος δίχως να απουσιάζουν και κάποια ευτράπελα. Όπως ένας πελάτης που όταν παρέλαβε το νέο του τετράθυρο Model 3 διαπίστωσε πως η μία πόρτα είχε καφέ επένδυση όταν όλες οι άλλες είχαν λευκή. Λάθος πόρτα…

Σε μερικά χρόνια η Tesla θα έχει ξεπεραστεί… [blog]

Σε μερικά χρόνια η Tesla θα έχει ξεπεραστεί… [blog]

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!