NEA

Αυτή είναι η Bugatti Divo των 5 εκατομμυρίων ευρώ [vid]

Πρόκειται για ένα από τα ακριβότερα αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Και οι 40 Divo έχουν ήδη πωληθεί…

Η Bugatti έχει παρουσιάσει εδώ και καιρό την Chiron και πλέον έχει ξεκινήσει ένα νέο κύκλο με ειδικές εκδόσεις. Οι Γάλλοι έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν έχουν σκοπό να χτυπήσουν το ρεκόρ ταχύτητας της Koenigsegg και είπαν να ρίξουν βαρύτητα σε μία σπέσιαλ Chiron που δεν θα έχει υψηλότερη ταχύτητα αλλά που θα δίνει στις στροφές περισσότερα g.

Μαζί με τις διάφορες αεροδυναμικές βελτιώσεις (νέο μπροστά splitter, πίσω μεγαλύτερος διαχύτης, φαρδύτερη πίσω πτέρυγα κατά 23% κ.α.) που δίνουν +90 κιλά downforce στην Divo έχει βελτιωθεί και η ανάρτηση δίνοντας 1,6 g πλευρικής επιτάχυνσης. Αξιοσημείωτο είναι πως η επωνυμία προέρχεται από τον Albert Divo, έναν Γάλλο οδηγό αγώνων που την δεκαετία του 1920 είχε κατακτήσει δύο φορές το θρυλικό Targa Florio.

Παράλληλα η εκτενής χρήση κάρμπον και άλλων συνθετικών υλικών (με ταυτόχρονη περικοπή σε διάφορα μέρη, όπως το ελαφρύτερο ηχοσύστημα) εξοικονομούν 35 κιλά με το απόβαρο να πέφτει κάτω από τους δύο τόνους, συγκεκριμένα στα 1996 κιλά. Διαφορετική είναι και η εμφάνιση, τόσο για λόγους αισθητικούς, όσο και για πρακτικούς με εισαγωγή του αέρα και στην οροφή για καλύτερη ψύξη του W16.

Ο οποίος παραμένει ως έχει και αποδίδει 1.500 άλογα και με την τελική της Divo να «πέφτει» στα 380 χλμ./ώρα (από 420 της νορμάλ Chiron) λόγω της πιο «βαριάς» αεροδυναμικής του αμαξώματος. Από πλευράς επιδόσεων δεν αναφέρει η Bugatti κάτι ακόμη πέρα του ότι στην πίστα Nardo (που δίνει πολύ υψηλές τελικές) στην Ιταλία η Divo είναι 8 δευτερόλεπτα ταχύτερη της Chiron!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!