NEA

Πάτησε Ευρώπη το ανανεωμένο Jeep Cherokee

Μετά την αμερικανική πρεμιέρα στο Ντιτρόιτ η Jeep ανακοίνωσε την έναρξη της διάθεσης του Cherokee και στην Ευρώπη…

Όπως είχαμε γράψει αρχές του χρόνου το Cherokee απέκτησε νέο «πρόσωπο» χάρη στους νέους προβολείς και την ελαφρώς διαφοροποιημένη μάσκα στο πλαίσιο του εναρμονισμού με το Compass. Στο εσωτερικό υπάρχουν ανάλογης έκτασης αναβαθμίσεις με τη διαγώνιο της touch-screen του συστήματος infotainment U-Connect να φτάνει μέχρι έως τις 8,4 ίντσες. Από κει και πέρα έχουν γίνει βελτιώσεις στην ποιότητα και έχουν αυξηθεί οι θήκες για  μικροαντικείμενα. Παράλληλα έχουν εμπλουτιστεί και τα συστήματα υποβοήθησης.

Σχετικά με την γκάμα των κινητήρων υπάρχει ο νέος κορυφαίος turbo δίλιτρος twin-scroll κινητήρας βενζίνης που αποδίδει 270 ίππους και που έκανε ντεμπούτο στο νέο Wrangler. Αναβαθμισμένος συνεχίζει ο πετρελαιοκινητήρας Multijet II των 2,2 λίτρων. Στην βασική προσθιοκίνητη εκδοχή του αποδίδει 150 ίππους και στην ισχυρότερη τετρακίνητη 195 ίππους και συνδυάζεται με μηχανικό 6άρι ή αυτόματο 9άρι κιβώτιο ταχυτήτων.

Το Cherokee προσφέρεται με τρία συστήματα τετρακίνησης, το απλό Active Drive 1 με αυτόματη κατανομή, το Active Drive 2 με «κοντές» σχέσεις υποπολλαπλασιασμού και το Active Drive 3 που προσφέρει και «κλείδωμα» του πίσω διαφορικού (μόνο στο Trailhawk). Στάνταρ είναι το Jeep Selec-Terrain με τα τέσσερα προγράμματα οδήγησης Αuto, Snow, Sport και Sand/Mud.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!