NEASMS

Nέο Mercedes-Benz Actros: Πιο αποδοτικό, πιο ασφαλές, πιο ψηφιακό από ποτέ!

Εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Επαγγελματικών Οχημάτων (ΙΑΑ) στο Ανόβερο της Γερμανίας, από 20 έως 27 Σεπτεμβρίου 2018, η Mercedes-Benz αποκάλυψε τη νέα ναυαρχίδα της Mercedes-Benz Trucks.  

Όπως αναφέρει ο Stefan Buchner, μέλος του divisional board των Daimler Trucks και Επικεφαλής της Mercedes-Benz Trucks: «Με περισσότερες από 60 καινοτομίες, το νέο Actros φέρνει σήμερα το μέλλον των φορτηγών βαριάς χρήσης στους δρόμους». Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του νέου Actros: Ημι-αυτόματη οδήγηση με Active Drive Assist, έως και πέντε τοις εκατό λιγότερη κατανάλωση καυσίμου, MirrorCam στο βασικό εξοπλισμό, Active Brake Assist 5, συνδεσιμότητα και Multimedia Cockpit.

Το νέο Actros είναι ένα φορτηγό με επαναστατικές καινοτομίες από το εργοστάσιο, οι οποίες αποδίδουν άμεσα. Το όχημα αναβαθμίζει την αποδοτικότητα για τους επιχειρηματίες και την άνεση για τους οδηγούς σε πρωτοφανή επίπεδα. Η κατανάλωση καυσίμου έχει μειωθεί σημαντικά, ενώ η ασφάλεια και η διαθεσιμότητα των οχημάτων έχει αυξηθεί περαιτέρω.

Η αυτόματη οδήγηση ξεκινάει εδώ με το νέο Active Drive Assist

Για την υποστήριξη των οδηγών καθώς και την περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας και της άνεσης, η Mercedes-Benz Trucks εισαγάγει την ημιαυτόματη οδήγηση σε σειρά παραγωγής. Το νέο Active Drive Assist μπορεί να επιβραδύνει, να επιταχύνει και να διευθύνει το όχημα. Το σύστημα προσφέρει ημιαυτόματη οδήγηση σε όλο το εύρος ταχυτήτων οδήγησης άνευ εξαιρέσεως.

Χάρη στο MirrorCam και τους νέους πλευρικούς εκτροπείς αέρα στην καμπίνα, έχουν επιτευχθεί αεροδυναμικές βελτιώσεις. Το Predictive Powertrain Control (PPC), ένα έξυπνο σύστημα cruise control, λειτουργεί ακόμη αποδοτικότερα από πριν και μπορεί πλέον να χρησιμοποιείται και σε επαρχιακά δρομολόγια, χάρη στα πρόσθετα δεδομένα χαρτών. Επίσης, έχουν αναπτυχθεί νέες σχέσεις μετάδοσης πίσω άξονα για εξοικονόμηση καυσίμου.

Πρώτο φορτηγό με MirrorCam σε σειρά παραγωγής με αντικατάσταση των εξωτερικών καθρεφτών για αύξηση της ασφάλειας και της αποδοτικότητας

Οι κύριοι καθρέφτες και οι ευρυγώνιοι καθρέφτες αντικαταστάθηκαν στο νέο Actros με το MirrorCam ως μέρος του βασικού εξοπλισμού. Το MirrorCam αντιπροσωπεύει μια τεράστια βελτίωση στα θέματα αεροδυναμικής, ασφάλειας και οδικής συμπεριφοράς. Αυτό το σύστημα παρέχει σημαντικά βελτιωμένη περιμετρική ορατότητα και αποτελείται από δύο κάμερες τοποθετημένες στο εξωτερικό του οχήματος και δύο οθόνες 15 ιντσών στις κολώνες A μέσα στην καμπίνα.

Το Active Brake Assist 5 υποστηρίζει τον οδηγό σε περίπτωση πιθανής οπίσθιας σύγκρουσης ή σύγκρουσης με πεζό που διέρχεται μπροστά από το όχημα, πλησιάζει προς το μέρος του ή στέκεται στην ίδια λωρίδα. Εάν χρειαστεί, διενεργεί πλήρη πέδηση μέχρι το όχημα να ακινητοποιηθεί αυτόματα. Το Active Brake Assist 5 λειτουργεί πλέον με ένα συνδυασμό ραντάρ και συστήματος καμερών. Το γεγονός αυτό επιτρέπει στο σύστημα να ελέγχει ακόμη καλύτερα το χώρο μπροστά από το όχημα και να αντιδρά  στους ανθρώπους ακόμη πιο αποτελεσματικά.

Το νέο Actros με το πλήρως βελτιωμένο Multimedia Cockpit προσφέρει στον οδηγό μοναδικά επίπεδα ευκολίας χειρισμού και άνεσης ενδείξεων. Δύο διαδραστικές οθόνες στο βασικό εξοπλισμό χρησιμεύουν ως κεντρική πηγή πληροφοριών στο ψηφιακό κόκπιτ οδηγού του μέλλοντος. Σε αυτές προβάλλονται τα συστήματα υποβοήθησης, καθώς και όλες οι βασικές πληροφορίες που αφορούν τον οδηγό. Η συνδεσιμότητα αποτελεί πλέον πραγματικότητα στο Actros, μια που τα smartphone μπορούν να συνδέονται μέσω του Apple CarPlay ή του Android Auto. Οι εφαρμογές βοηθούν τον οδηγό να εκπληρώνει τις μεταφορικές εργασίες του. Το Truck Data Centre συνδέει μόνιμα το φορτηγό με το cloud και αποτελεί τη βάση για όλες τις λύσεις συνδεσιμότητας. Η παρακολούθηση του φορτηγού σε πραγματικό χρόνο μέσω του Fleetboard και του Mercedes-Benz Uptime δημιουργεί προστιθέμενη αξία για τον επιχειρηματία. Ο οδηγός απολαμβάνει, επίσης, μεγαλύτερη ευκολία χειρισμού χάρη στο νέο κλειδί με τηλεχειριστήριο που διατίθεται στο βασικό εξοπλισμό.

Το νέο Actros με μια ματιά:

  • Βελτιωμένη άνεση και μεγαλύτερη ασφάλεια: η αυτοματοποιημένη οδήγηση ξεκινάει τώρα με το νέο Active Drive Assist, το νέο MirrorCam για άψογη περιμετρική ορατότητα, το Active Brake Assist 5 με περαιτέρω βελτιωμένη ανίχνευση πεζών, το νέο Traffic Sign Assist, το νέο ηλεκτρονικό φρένο στάθμευσης, το νέο σύστημα υποβοήθησης ελέγχου ευστάθειας και για ρυμουλκούμενα, το νέο σύστημα προβολέων με χαρακτηριστική φωτεινή «υπογραφή», το προσαρμοζόμενο σύστημα υποβοήθησης φώτων μεγάλης σκάλας.
  • Μειωμένο κόστος: έως και πέντε τοις εκατό λιγότερη κατανάλωση καυσίμου σε επαρχιακούς δρόμους και έως τρία τοις εκατό λιγότερη στην κυκλοφορία μεγάλων αποστάσεων, χάρη στην περαιτέρω βελτιωμένη αεροδυναμική, το προηγμένο Predictive Powertrain Control και τη νέα σχέση μετάδοσης πίσω άξονα. Πιο αποδοτική εργασία για τον οδηγό με το νέο Multimedia Cockpit.
  • Μέγιστη διαθεσιμότητα οχημάτων χάρη στη συνδεσιμότητα, στην παρακολούθηση τεχνικής κατάστασης του οχήματος και των μεταφορών για τον επιχειρηματία σε πραγματικό χρόνο, βάσει του πλήρως ενσωματωμένου Fleetboard στο όχημα.
  • Αυξημένη άνεση χάρη στο εργονομικά βελτιστοποιημένο και ψηφιακό κόκπιτ οδηγού, στις νέες σύγχρονες επιλογές infotainment, στο νέο σχεδιασμό εσωτερικού φωτισμού.
  • Από το MirrorCam στο Multimedia Cockpit – αυτά οι νέες πρωτοποριακές λειτουργίες για το Actros διατίθενται πλέον και στο Arocs, το όχημα εργοταξίου βαριάς χρήσης από τα Mercedes-Benz Trucks.

Το νέο Actros θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία με την έναρξη της έκθεσης Επαγγελματικών Οχημάτων IAA 2018. Τα πρώτα οχήματα θα παραδοθούν σε πελάτες την επόμενη άνοιξη. Ο προαιρετικός εξοπλισμός για τη διαμόρφωση του νέου Actros είναι πλούσιος και κάθε πελάτης θα μπορεί να παραγγείλει το Actros που ανταποκρίνεται επακριβώς στις προσωπικές του απαιτήσεις.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button