NEASMS

Seat Arona TGI με φυσικό αέριο και αυτονομία στα 400 χλμ.

H ισπανική εταιρία θα παρουσιάσει στο Παρίσι την CNG έκδοση του Arona με την Seat να μιλά για το πρώτο SUV που κινείται με το πιο καθαρό καύσιμο στον κόσμο…

Σε αντίθεση με την Octavia G-Tec που χρησιμοποιεί έναν 1.5 TSI στο Arona υπάρχει ο μικρότερος τρικύλινδρος 1.0 TSI που για την περίσταση αποδίδει 90 ίππους και 160 Nm ροπής. Συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων με το 0-100 να επιτυγχάνεται σε 12,8 δευτερόλεπτα και την τελική να φτάνει τα 172 χλμ./ώρα. Όταν η θερμοκρασία είναι κάτω από τους -10C η εκκίνηση γίνεται με βενζίνη.

H αυτονομία με φυσικό αέριο είναι στα 400 χιλιόμετρα. Μόλις το CNG αδειάσει η εναλλαγή στην βενζίνη γίνεται αυτόματα προσφέροντας επιπλέον 160 χλμ. Κάτω από τα πίσω καθίσματα υπάρχουν τρεις δεξαμενές που χωρούν 14,3 κιλά CNG καθώς και το όλο σύστημα ελέγχου πίεσης. Ο χώρος αποσκευών είναι στα 282 λίτρα.

Υπενθυμίζεται πως η ενέργεια που παράγεται από 1 κιλό CNG ισούται με 2 λίτρα LPG, 1,3 λίτρα πετρέλαιο και 1,5 λίτρα αμόλυβδης (αναλυτικότερα εδώ). Όπως έχουμε γράψει το CNG και η αεριοκίνηση είναι μια εξαιρετική επιλογή εναλλακτικής κίνησης αλλά στην χώρα μας περιορίζεται από το εξαιρετικά μικρό δίκτυο ανεφοδιασμού της Fisikon.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!