NEASMS

Νέο Opel Astra που θα μπαίνει και στην πρίζα

H νέα γενιά θα παρουσιαστεί σε τρία χρόνια από σήμερα αλλά ήδη θεωρείται σίγουρο πως θα διαθέτει και μια plug-in υβριδική έκδοση…

Η Opel έχει ήδη περάσει στη νέα εποχή που χαράσσεται στον όμιλο PSA και του χρόνου θα δούμε το νέο Corsa με κοινά μηχανικά μέρη με τα επόμενα Peugeot 208 και Citroen C3. Στην ίδια λογική θα χτιστεί και το νέο Astra (πιθανότατα τον Μάρτιο στην Γενεύη να παρουσιαστεί το facelift μοντέλο) που θα βασίζεται σε μία εξέλιξη της πλατφόρμας EMP2.

Πέρα από τις συμβατικές εκδόσεις (με 1.2 PureTech και πιθανότατα τον 1.5 Blue HDi) θα υπάρχει και plug-in υβριδική έκδοση όπως αυτές που ανακοινώθηκαν πρόσφατα στα υβριδικά Peugeot, αλλά με μικρότερη ιπποδύναμη στα περίπου 200 άλογα. Φυσικά το βάρος των πωλήσεων του νέου Astra (που θα έχει ίδιες διαστάσεις με το τωρινό μοντέλο) θα πέσει στις συμβατικές εκδόσεις αλλά είναι αναγκαίες λόγω εκπομπών ρύπων και Ε.Ε.

Έτσι, το νέο Corsa που θα δούμε το 2019 (το eCorsa ένα χρόνο αργότερα) θα υποδεχθεί πρώτο τη νέα πλατφόρμα CMP με την PSA να έχει μειώσει τις πλατφόρμες από 9 σε 2 (η άλλη είναι η EMP2). Σχετικά με το eCorsa δεν υπάρχουν περαιτέρω στοιχεία πέρα από την επιβεβαίωση της ονομασίας και την εκτίμηση πως θα έχει μία αυτονομία στα 300-400 χλμ. στην βασική έκδοση αφού ίσως να υπάρχει και μία με μεγαλύτερες μπαταρίες.

Παράλληλα η PSA έχει ως στόχο να μειώσει τις σειρές κινητήρων από δέκα σε τέσσερις. Εξελίσσει ένα νέο 1.600άρη βενζίνης και για υβριδική χρήση που θα περάσει πιθανότατα στην plug-in εκδοχή του Grandland X.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!