NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

8 νέα μοντέλα Οpel μέχρι το 2020

Στα πλαίσια της επανασύστασης της φίρμας, η Opel σχεδιάζει τα επόμενα πλάνα της αναφορικά με τη γκάμα των αυτοκινήτων που θέλει να προσφέρει στο αγοραστικό κοινό.

Και η ανανέωση αυτή ξεκινά από την κάθαρση. Μοντέλα τα οποία εμπορικά δεν είχαν την αναμενόμενη ζήτηση, εντός των επόμενων 2 ετών θα διακοπούν. Ο λόγος για τα Adam, Karl και Cascada, τα οποία δεν πούλησαν αρκετά για να αξίζει να παραμείνουν στην παραγωγή. Αυτό είναι και το πρώτο βήμα της Opel, με στόχο την επιστροφή της στην κερδοφορία.

Το δεύτερο βήμα αφορά την εστίαση σε πιο εμπορικές και δημοφιλείς κατηγορίες. Όπως αναφέραμε και στον τίτλο, οι Γερμανοί θέλουν να παρουσιάσουν μέχρι το 2020 όχι 2-3 αλλά 8 νέα και ανανεωμένα μοντέλα, τρία εκ των οποίων θα είναι εντελώς καινούρια. Στα μοντέλα αυτά περιλαμβάνεται το επόμενης γενιάς Corsa (το 2019), ο διάδοχος του Mokka X και το νέο Vivaro, το οποίο θα βασίζεται στο Citroen Jumpy/Peugeot Expert/Toyota ProAce – σε αντίθεση με το υπάρχον Vivaro, που δανειζόταν μηχανικά μέρη από το Renault Trafic.

Ειδικά για το Mokka X, προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει το 2020, με τους ιθύνοντες της εταιρίας να προσδοκούν ότι θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην άνοδο των πωλήσεων των SUV από το 25 στο 40% μέχρι το 2021! Το Corsa πάλι, πέρα από τις συμβατικές εκδόσεις του θα προσφέρεται και σε μία αμιγώς ηλεκτρική διαμόρφωση, όντας ένα από τα τέσσερα ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρίας που θα διατίθενται μέχρι το τέλος του 2020. Ο στόχος, άλλωστε, είναι μέσα στα επόμενα 5-6 χρόνια όλα τα μοντέλα της εταιρίας να προσφέρονται και με κάποια ηλεκτρική διαμόρφωση.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!