ΔΙΑΦΟΡΑ

Continental: Νέα πολιτική βιώσιμης ανάπτυξης για τις πηγές του φυσικού καουτσούκ

Μια νέα στρατηγική πολιτικής για τη βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων, από τους οποίους αντλεί το φυσικό καουτσούκ για τα ελαστικά της, ανακοίνωσε πρόσφατα το τμήμα Ελαστικών του Ομίλου Continental. Στόχος, η παροχή φροντίδας προς τους εργαζόμενους, όπου κι αν αυτοί δραστηριοποιούνται, τα δάση, τη βιοποικιλότητα και την αγροτική γη αλλά και η αναγνώριση πιθανών κινδύνων, όπως η αποψίλωση των δασών, η διάβρωση των εδαφών και η αρπαγή γαιών, σε πρώιμα στάδια, ώστε να υπάρχει δυνατότητα αποκατάστασης των διάφορων προβλημάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Continental συνεργάζεται με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, καθώς η επίτευξη βιώσιμων επιχειρηματικών πρακτικών σε αυτόν τον τομέα δεν είναι εύκολη, παρά μόνο με κοινή προσπάθεια.  Κάποιοι σημαντικοί φορείς με τους οποίους συνεργάζεται η εταιρεία, είναι το Παγκόσμιο Επιχειρηματικό Επιμελητήριο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (WBCSD) και η Παγκόσμια Πλατφόρμα για το Βιώσιμο Φυσικό Καουτσούκ (GPSNR).

Έτσι, η νέα ολοκληρωμένη πολιτική καθορίζει ευθύνες και δεσμεύσεις για όλους τους συμμετέχοντες στην αλυσίδα παραγωγής του φυσικού καουτσούκ.  Επίσης, παρουσιάζει έξι πυλώνες ανάπτυξης: τις Συναλλαγές με τους προμηθευτές και τους αγρότες, τις Συναλλαγές με τα Ενδιαφερόμενα Μέρη, την Αύξηση της Ανιχνευσιμότητας και της Διαφάνειας, την Ανακύκλωση και την Αναγνώριση  Εναλλακτικών Πηγών Προμήθειας Φυσικού Καουτσούκ.

Η βιώσιμη διαχείριση των φυσικών και ανθρώπινων πόρων είναι ενσωματωμένη στις εταιρικές αξίες της Continental. Η εταιρεία στοχεύει στη συνεχή εφαρμογή αυτών των πολιτικών βιώσιμης ανάπτυξης, σε όλη την αλυσίδα παραγωγής, καθώς επιθυμεί την επίτευξη χειροπιαστών αποτελεσμάτων, σε όλο το φάσμα της βιομηχανίας των ελαστικών της. Η δέσμευσή της στη βιώσιμη ανάπτυξη σηματοδοτεί την αρχή ενός κοινού, συνεργατικού ταξιδιού προς την παραγωγή βιώσιμου φυσικού καουτσούκ, με όλους όσους εμπλέκονται σε αυτήν. Το πλήρες κείμενο της Πολιτικής για τις Πηγές του Φυσικού Καουτσούκ είναι διαθέσιμο εδώ.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button