NEAΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Θα επικρατήσουν οι κάμερες αντί των παραδοσιακών καθρεπτών;

Μία από τις επόμενες εξελίξεις που εντυπωσιάζουν είναι η αντικατάσταση των εξωτερικών καθρεπτών με κάμερες…

Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά. Το πρώτο και βασικό αφορά στην πιο ευρυγώνια κάλυψη και στην κάλυψη υπό διαφορετικές γωνίες δίνοντας την δυνατότητα στον οδηγό για θέαση διαφορετικών περιοχών. Πέρα από το μινιμάλ αισθητικό κομμάτι που αρέσει στους designers υπάρχει και το πρακτικό ζητούμενο αφού η μικρότερη επιφάνεια των καμερών διαταράσσει λιγότερο την ροή του αέρα γύρω από το αμάξωμα και βελτιώνει την αεροδυναμική του.

Μέχρι στιγμής αυτοκίνητα με κάμερες (φυσικά προαιρετικές στον εξοπλισμό) αντί για καθρέπτες που έχουν μπει στην παραγωγή είναι πρώτο το Lexus ES και αναμένεται το Audi E-Tron. Η λήψη από τις κάμερες απεικονίζεται σε οθόνες που βρίσκονται κοντά στις πρώτες κολόνες του αμαξώματος, τόσο από την πλευρά του οδηγού όσο και από του συνοδηγού.

Πάντως, υπάρχουν ακόμη αρκετά ζητήματα όπως η ευκρίνεια της οθόνης στο δυνατό φως του ήλιου (όπως στην χώρα μας) και η θέαση του με γυαλιά ηλίου (ειδικά με polarized) ή με ειδικούς φακούς, όπως επισημαίνει το περιοδικό Auto Motor und Sport. Φυσικά μιλάμε για μια νέα τεχνολογία (που έκανε ντεμπούτο και στο νέο Mercedes Actros), η οποία με τα χρόνια θα βελτιωθεί και κάποια στιγμή θα αποτελεί βασικό στοιχείο εξοπλισμού σε πολλά αυτοκίνητα. Έτσι δε γίνεται με κάθε τι πρωτοποριακό;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!