ΔΙΑΦΟΡΑ

Volkswagen Group China, JAC και SEAT υπογράφουν νέα συμφωνία για την προώθηση του e-mobility στην Κίνα


Η τεχνολογία και οι δυνατότητες των προϊόντων θα αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη μίας πλατφόρμας παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων

Η SEAT υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Volkswagen Group China και την Anhui Jianghuai Automobile Group Corp., Ltd (JAC). Η συμφωνία υπεγράφει από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen AG, Dr. Herbert Diess, τον Πρόεδρο της JAC, An Jin και τον Πρόεδρο της SEAT, Luca de Meo, παρουσία του Προέδρου της Κίνας, Xi Jingping και του Ισπανού Πρωθυπουργού, Pedro Sánchez σε μία τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Palace of Moncloa στη Μαδρίτη, την επίσημη κατοικία και χώρο εργασίας του Ισπανού Πρωθυπουργού.

Στα πλαίσια της συμφωνίας, όλα τα μέρη θα αξιοποιήσουν την τεχνολογία και τις δυνατότητες των προϊόντων για την ανάπτυξη μίας πλατφόρμας παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας από την JAC Volkswagen. Η JAC Volkswagen θα συνεργαστεί με την μάρκα για την είσοδό της στην τοπική αγορά από το 2021 και για την δημιουργία από κοινού ηλεκτρικών προϊόντων SEAT. Η δημιουργία του JAC Volkswagen R&D Center θα ξεκινήσει πριν το τέλος του 2018 και θα επικεντρωθεί σε βασικούς τομείς όπως η συνδεσιμότητα, η αυτόνομη οδήγηση και άλλες μελλοντικές στρατηγικές κατευθύνσεις. Η συμφωνία δίνει νέα ώθηση στην συνεργασία μεταξύ Volkswagen Group China, SEAT and JAC, που εργάζονται μαζί για την πολύ σημαντική αγορά ηλεκτρικής κινητικότητας στην Κίνα.

«Η ηλεκτρική κινητικότητα, μαζί με την ψηφιοποίηση, τη συνδεσιμότητα και την αυτόνομη οδήγηση είναι το μέλλον της βιομηχανίας κινητικότητας και η Κίνα έχει εδραιωθεί ως η κινητήρια δύναμη αυτής της αλλαγής», δήλωσε ο Dr. Herbert Diess, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen AG. «Αυτή η συνεργασία αντιπροσωπεύει επίσης τα οφέλη μίας παγκοσμιοποιημένης προσέγγισης για την επίτευξη μίας βιώσιμης κινητικότητας».

Ο Πρόεδρος της SEAT, Luca de Meo, δήλωσε ότι «η συμφωνία με την Volkswagen Group China και JAC μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε την αναπτυξιακή στρατηγική εισαγωγής της μάρκας SEAT στην Κίνα και να κάνουμε ένα ακόμα βήμα προς τη στρατηγική παγκοσμιοποίησης της εταιρείας. Η Κίνα κατέχει ηγετική θέση στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων και η SEAT θέλει να συμβάλει στην τόνωση αυτής της τεχνολογίας προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πελατών και να καταστήσει την κινητικότητα όλο και πιο βιώσιμη».

 Η SEAT, η Volkswagen Group China και η JAC υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας τον περασμένο Ιούλιο στο Βερολίνο, παρουσία της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Angela Merkel και του Πρωθυπουργού της Κίνας, Li Keqiang, με την SEAT να αποτελεί μέρος της κοινοπραξίας και την κύρια μάρκα του Ομίλου Volkswagen σε αυτό το project. Από τη δημιουργία της κοινοπραξίας το 2017, η SEAT έχει συμβάλλει με την τεχνογνωσία της στους τομείς της σχεδίασης και R&D.

Αυτό το μνημόνιο συνεργασίας βοηθάει τον Όμιλο Volkswagen να κάνει σταθερά βήματα στην κινεζική αγορά και η SEAT αναμένεται να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην υλοποίηση των πρωτοβουλιών αυτής της συμφωνίας. Τα προϊόντα που θα κατασκευαστούν στην νέα πλατφόρμα θα αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις ηλεκτρικής κινητικότητας των κινέζων πελατών. Το R&D Center, το οποίο θα δημιουργηθεί μέσω κοινών προσπαθειών, αποσκοπεί στην ανάπτυξη συνδεσιμότητας και αυτόνομων τεχνολογιών οδήγησης ειδικά προσαρμοσμένων στην κινεζική αγορά.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!