NEA

Donald Trump και γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία – Προχωρά η συνεργασία VW και Ford

Η πρόθεση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ να επιβάλλει δασμούς ύψους 25% στα εισαγόμενα αυτοκίνητα από χώρες της ΕΕ έχει φυσικά προκαλέσει αναστάτωση στους κόλπους των κατασκευαστών.

Έτσι οι επικεφαλής των Daimler (Mercedes) Zetsche, ομίλου Volkswagen Diess και ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου BMW … συναντήθηκαν με αξιωματούχους της κυβέρνησης των ΗΠΑ αλλά και με τον ίδιο τον  πρόεδρο της χώρας. Ο οποίος τους ζήτησε να κατασκευάζουν ακόμα πιο πολλά ποιοτικά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ, κάτι που σημαίνει πως θα δημιουργηθούν και περισσότερες θέσεις εργασίας.

Αυτή τη στιγμή και οι τρεις όμιλοι έχουν μεγάλα εργοστάσια στις ΗΠΑ, απασχολούν συνολικά 115.000 εργαζόμενους, ενώ σκέφτονται και να δημιουργήσουν και καινούργια. Η BMW για παράδειγμα, η οποία είναι και ο πιο μεγάλος εξαγωγές αυτοκινήτων των ΗΠΑ, εξετάζει την κατασκευή ενός εργοστασίου κινητήρων και συστημάτων μετάδοσης.

O όμιλος Volkswagen από την πλευρά του και αυτό είναι ίσως η πιο σημαντική είδηση, τόνισε την προοπτική συνεργασίας της με τη Ford αλλά και την αξιοποίηση τυχόν δυναμικού παραγωγής που έχει η τελευταία στα εργοστάσιά της στις ΗΠΑ.

Ο Zetsche από την πλευρά του τόνισε πως δεν έγιναν διαπραγματεύσεις καθώς αυτό είναι θέμα των κυβερνήσεων και της ΕΕ και πως ήταν πολύ σημαντικό που είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις θέσεις τους. Και οι τρεις πάντως ήταν αισιόδοξοι για τη μη εφαρμογή του φόρου εισαγωγής του 25%. Από την άλλη ο πρόεδρος Trump έγραψε στο Twitter «είμαι άνθρωπος των φόρων εισαγωγής» και «make America rich again». Ή κάποιοι δεν κατάλαβαν καλά ή -το πιο πιθανό- πάμε προς έναν συμβιβασμό…

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!