NEA

VW Group: Η επόμενη φουρνιά συμβατικών αυτοκινήτων θα είναι η τελευταία

Ο γερμανικός όμιλος θα εγκαταλείψει σταδιακά την εξέλιξη των αυτοκινήτων με μηχανές εσωτερικής καύσης δίνοντας προτεραιότητα στην ηλεκτροκίνηση…

Σε μία διάσκεψη που έγινε πρόσφατα στην έδρα της Volkswagen στο Wolfsburg o Michael Jost, υπεύθυνος στρατηγικής της Volkswagen, είπε μεταξύ άλλων πως θα εγκαταλειφθεί η εξέλιξη συμβατικών αυτοκινήτων βενζίνης και πετρελαίου ξεκινώντας από το 2026. Το VW Group επενδύει σταδιακά 50 δισεκατομμύρια δολάρια στην εξέλιξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενώ ο Jost δεν παρέλειψε να πει πως ακόμη και το 2050 θα υπάρχουν συμβατικά αυτοκίνητα αλλά μόνο σε περιοχές που δεν θα υποστηρίζουν υποδομή φόρτισης.

Η σταδιακή εγκατάλειψη της εξέλιξης των μηχανών εσωτερικής καύσης ακούγεται λογική αφού ούτως ή άλλως οι προδιαγραφές για τα όρια που θέτει η Ε.Ε. στους κατασκευαστές έχουν φτάσει στο «πάτωμα» (ειδικά όταν θα τεθεί σε ισχύ το Euro 7). Λογικό είναι λοιπόν σε περίπου μία δεκαετία από σήμερα να εξασθενήσει η εξέλιξη τους δίχως αυτό να σημαίνει πως δεν θα παράγονται και οι θερμικοί κινητήρες θα συνεχίσουν να αποτελούν το κυρίαρχο είδος για αρκετές ακόμη δεκαετίες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!