ΔΙΑΦΟΡΑ

H JAC Volkswagen πραγματοποίησε τα εγκαίνια του νέου κέντρου R&D στην Κίνα

Χάρη στην ισχυρή υποστήριξη των μετόχων, μεταξύ των οποίων η SEAT, η JAC Volkswagen θα συνεχίσει την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας του μέλλοντος

Η JAC Volkswagen Automotive Co., Ltd. πραγματοποίησε την τελετή εγκαινίων για το «New Energy Passenger Vehicle Project R&D Centre» με έδρα στη Hefei, πόλη της επαρχίας Anhui. Η τελετή έλαβε χώρα δύο εβδομάδες μετά την υπογραφή της στρατηγικής συμφωνίας μεταξύ Volkswagen Group China, JAC και SEAT, παρουσία του Προέδρου της Κίνας, Xi Jingping και του Ισπανού Πρωθυπουργού, Pedro Sánchez.

Ο Song Guoquan, Hefei Municipal Committee Secretary, ο Prof. Dr. Jochem Heizmann,  Volkswagen Group China President και CEO, ο An Jin, JAC Chairman, ο Dr. Christian Vollmer, SEAT Vice-president for Production and Logistics και ο Dr. Matthias Rabe, SEAT Vice-president for R&D, μαζί με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, ανώτερα στελέχη της JAC Volkswagen, επενδυτές και εκπρόσωπους των εργαζομένων, συμμετείχαν στην ιστορική αυτή τελετή.

«Η σημερινή τελετή για το νέο κέντρο R&D είναι μία ακόμη σημαντική πρόοδος στην ιστορία της JAC Volkswagen», είπε ο Li Ming, JAC Volkswagen President. «Η ηλεκτροκίνηση και η κατασκευή έξυπνων αυτοκινήτων είναι βασικές κατευθύνσεις μετεξέλιξης της αυτοκινητοβιομηχανίας. Με την ισχυρή υποστήριξη των μετόχων και όλων των τομέων, η εταιρεία εκμεταλλεύεται την ευκαιρία να επιδιώξει την ανάπτυξη με γνώμονα την καινοτομία στα νέα ενεργειακά της οχήματα και να προχωρήσει προς το μέλλον της βιώσιμης κινητικότητας».  

Το κέντρο R&D, που βρίσκεται στη Ζώνη Οικονομικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της Hefei, θα επικεντρωθεί σε βασικούς τομείς όπως η ηλεκτροκίνηση, η συνδεσιμότητα και η αυτόνομη οδήγηση. Όλα τα μέρη θα αξιοποιήσουν τις επενδύσεις, τις γνώσεις και την διαθέσιμη τεχνολογία για να εξασφαλίσουν ότι το κέντρο R&D θα εκπληρώσει τους στόχους του. Το έργο αυτό αποτελεί δείκτη της προόδου που σημειώνει η JAC Volkswagen στο ηλεκτρικό όχημα και σηματοδοτεί ένα σταθερό βήμα προς το επόμενο στάδιο ανάπτυξης.

O SEAT Vice-president for Production and Logistics και μέλος του Supervisory Board της JAC Volkswagen, Dr. Christian Vollmer, δήλωσε ότι «στη SEAT, είμαστε πολύ υπερήφανοι που είμαστε η πρωτοπόρος μάρκα του Ομίλου Volkswagen στην κοινοπραξία με την JAC Volkswagen. Η Κίνα είναι η κορυφαία αγορά στον κόσμο για το ηλεκτρικό όχημα και η βούληση της SEAT είναι να συμβάλει, μαζί με τους εταίρους της, στην αύξηση της βιωσιμότητας κινητικότητας».

Η ηλεκτρική κινητικότητα μαζί με την ψηφιοποίηση, τη συνδεσιμότητα και την αυτόνομη οδήγηση αποτελούν το μέλλον της βιομηχανίας κινητικότητας και η Κίνα έχει καθιερωθεί ως βασικός μοχλός αυτής της μετατροπής. Η κατασκευή του κέντρου R&D δεν εκπληρώνει μόνο τις συμφωνίες που υπεγράφησαν στις 9 Ιουλίου και 28 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, αλλά είναι επίσης ο ακρογωνιαίος λίθος για την ανάπτυξη της JAC Volkswagen στη βιομηχανία νέων ενεργειακών οχημάτων της Κίνας.

Ο Peter Wyhinny, First Vice-president της JAC Volkswagen, δήλωσε «Αισθάνομαι πολύ περήφανος και ενθουσιασμένος για αυτήν την ιστορική στιγμή. Με την ταχεία ανάπτυξη της βιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων, η JAC Volkswagen, ως η πρώτη κοινοπραξία αφιερωμένη σε αυτά τα οχήματα στην Κίνα, αξιοποιεί πλήρως τους πόρους των μετόχων της για να καλύψει τις ανάγκες των Κινέζων πελατών και να δημιουργήσει ένα βιώσιμο μέλλον κινητικότητας με νέα τεχνολογία».

Το project αυτό αποτελεί μέρος της προσπάθειας που καταβάλλεται από την Volkswagen Group China και των κοινοπραξιών στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας, η οποία θα λανσάρει 30 νέα μοντέλα τα επόμενα δύο χρόνια, τα μισά από τα οποία θα παραχθούν στην Κίνα. Ο Όμιλος στοχεύει να πουλήσει περίπου 400.000 οχήματα new energy στην Κίνα το 2020 και προετοιμάζεται για περίπου 1.5 εκατομμύρια πωλήσεις το 2025.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!