NEA

Ένα KIA που αντιλαμβάνεται την διάθεσή σας


Η κορεατική εταιρία θα παρουσιάσει αρχές Ιανουαρίου στο Las Vegas μία τεχνολογία που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με το ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ).

Πρόκειται για μια τεχνολογία που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και στόχο έχει την δημιουργία ενός πιο ήρεμου και προσαρμοσμένου περιβάλλοντος για τον οδηγό, έτσι ώστε να κυκλοφορεί με μεγαλύτερη ασφάλεια τόσο για τον ίδιο όσο και για τους γύρω του. Ονομάζεται R.E.A.D.  (Real-Time Emotion Adaptive Driving) και μπορεί να αντιλαμβάνεται την συναισθηματική κατάσταση του οδηγού.

Αυτό επιτυγχάνεται από δεκάδες αισθητήρες που «σκανάρουν» τις κινήσεις του οδηγού και τις συγκρίνουν βάσει ενός αλγόριθμου ώστε σχεδόν τα πάντα στην καμπίνα να προσαρμόζονται ανάλογα με την διάθεσή του. Έτσι, το concept μπορεί σε πραγματικό χρόνο να προσαρμόζει το αυτοκίνητο αλλά και να επικοινωνεί με τα γύρω αυτοκίνητα, για ανταλλαγή πληροφοριών. Ένα σύστημα που προς τα τέλη της δεκαετίας θα αποτελεί μέρος των πλήρως αυτόνομων οχημάτων, σύμφωνα με την KIA.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!