NEASMS

Πότε έρχεται το νέο Renault Clio;

Η 5η γενιά ενός από τα δημοφιλέστερα supermini της ευρωπαϊκής αγοράς θα κάνει ντεμπούτο τον Μάρτιο στην Γενεύη με τις πωλήσεις να ξεκινούν λίγο αργότερα. Στην Ελλάδα, από το φθινόπωρο.

Από πλευράς διαστάσεων το νέο Clio θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα και σχεδιαστικά θα διατηρήσει την πολύ ελκυστική γραμμή του τωρινού μοντέλου και θα την εμπλουτίσει με στοιχεία από το νέο Megane (το αυτοκίνητο στις φωτογραφίες). Στο εσωτερικό θα υπάρχουν πιο λεπτά καθίσματα για βελτιωμένους πίσω χώρους ενώ θα δοθεί μεγάλη έμφαση στις πλούσιες εκδόσεις εξοπλισμού με premium προσανατολισμό.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες μας το νέο Clio θα είναι το πρώτο supermini με τεχνολογία ημιαυτόνομης οδήγησης, ενώ οι top εκδόσεις θα έχουν την μεγάλη νέας γενιάς κάθετη touch-screen (όπως στο Megane) και πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Αξιοσημείωτο είναι πως έχουμε δει αρκετές φωτογραφίες με βαρύ καμουφλάζ που έχουν δείξει το νέο Clio να δοκιμάζεται δίπλα σε μία υπερυψωμένη εκδοχή του. Κάτι που δεν αποκλείει την παραγωγή μίας περιπετειώδους crossover έκδοσης αμαξώματος που θα μπορούσε να τοποθετηθεί απέναντι στο Ford Fiesta Active.

Η γκάμα των κινητήρων θα βασίζεται στο νέο turbo τετρακύλινδρο των 1.330 κ.εκ. (με ισχύ 115, 140 και 160 ίππους) που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Mercedes-Benz και έκανε ντεμπούτο στη νέα A-Class. Πρεμιέρα θα κάνει και ένας νέος τρικύλινδρος στα 1.000 κ.εκ. εκτός και αν συνεχίσει αναβαθμισμένος ο τωρινός των 900 κ.εκ.

Ο νέος diesel στα 1.500 κ.εκ. θα δώσει το παρόν σε διάφορες εκδόσεις ισχύος και προς τα τέλη του 2019 αναμένεται μια mild hybrid εκδοχή του. Αργότερα θα δούμε και μία υβριδική plug-in έκδοση, ενώ οι φήμες για ηλεκτρική έκδοση αφορούν περισσότερο τη νέα γενιά Captur που και αυτό θα παρουσιαστεί μέσα στο επόμενο έτος.

Το νέο Renault Captur θα έχει και diesel κινητήρα

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!