NEA

Πήρε… μπροστά η νέα Toyota Corolla!

Ξεκίνησε στο εργοστάσιο Derbyshire της Βρετανίας η παραγωγή της νέας γενιάς τόσο στην έκδοση Hatchback όσο και στην Touring Sports Wagon.

Όπως έχουμε γράψει η Corolla, που θα είναι διαθέσιμη στην χώρα μας την άνοιξη, θα προσφέρεται για πρώτη φορά σε δύο υβριδικές εκδόσεις. Mε 122 ίππους και hybrid σύστημα με 1.800άρη κινητήρα και με 180 άλογα στο ισχυρότερο υβριδικό σύστημα με δίλιτρο μοτέρ (βενζίνης ατμοσφαιρικό σε κάθε περίπτωση).

Η νέα Corolla βασίζεται στη πλατφόρμα TNGA που προσφέρει χαμηλότερο κέντρο βάρους κατά 10 χλστ. H πίσω ανάρτηση είναι στάνταρ πολλαπλών συνδέσμων, ενώ το πλαίσιο είναι 60% πιο δύσκαμπτο. Την γκάμα συμπληρώνει ο τετρακύλινδρος turbo των 1,2 λίτρων με 116 ίππους, ενώ από εκεί και πέρα δεν υπάρχει diesel μήτε κάποια άλλη έκδοση.

«Οι συνεχείς επενδύσεις μας, σε συνδυασμό με την αφοσίωση των μελών μας, θα διασφαλίσουν ότι μπορούμε να προσφέρουμε ολοένα και καλύτερα αυτοκίνητα στους πελάτες μας», δήλωσε ο van Zyl, ο CEOT της Toyota Europe.

«Η νέα Corolla θα παίξει κρίσιμο ρόλο στις φιλοδοξίες μας στην αγορά της Ευρώπης. Προσφέρει τα  πλεονεκτήματα της νέας πλατφόρμας TNGA και αυξάνει την ελκυστικότητα της κορυφαίας υβριδικής τεχνολογίας που οδηγεί την μάρκα μας».

Η νέα Corolla θα είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά τον ερχόμενο Μάρτιο. Περισσότερα θα έχουμε να πούμε την επόμενη εβδομάδα όπου το caroto.gr θα ταξιδέψει στην Ισπανία για να οδηγήσει το νέο Toyota RAV4.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!