NEA

Ποιοι και που θα επενδυθούν δισεκατομμύρια για την ηλεκτροκίνηση;

Στα επόμενα 5-10 χρόνια η συνολική παγκόσμια επένδυση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα ξεπεράσει το ασύλληπτο ποσό των 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Σε επίπεδο χώρας η Γερμανία είναι αυτή που θα επενδύσει το μεγαλύτερο ποσό παγκοσμίως (139 δισεκατομμύρια δολάρια) και ακολουθούν η Κίνα (57 δισ.), οι ΗΠΑ (39 δις.), η Ιαπωνία (24,3 δις.) και η Νότιος Κορέα (20 δισ.). Η επόμενη ευρωπαϊκή χώρα μετά τη Γερμανία είναι η Γαλλία με μόλις 10,8 δισ., σύμφωνα με το Reuters.

Σε επίπεδο κατασκευαστών, αυτός που θα επενδύσει τα περισσότερα είναι το VW Group (πάνω από 90 δισ.) και ο όμιλος Daimler (42 δις.). Ακολουθεί σχεδόν με τα μισά κεφάλαια ο κορεάτικος όμιλος Hyundai- Kia (20 δισ.), η πρώτη κινεζική εταιρεία ονόματι Changan (με 15 δισ.), η Toyota 13,5 δισ.), η Ford (11 δισ.), η Tesla (10 δισ.) και η GM (8 δισ.). Όσο και αν ακούγεται παράξενο τα λιγότερα θα επενδύσει η BMW με μόλις 6,5 δισ. δολάρια.

Το 45% του τεράστιου αυτού επενδυτικού ποσού θα απορροφηθεί από την Κίνα και ο λόγος είναι η κρατική στήριξη που έχουν εκεί οι κατασκευαστές ηλεκτρικών μοντέλων (αλλά και η πρωτοπορία που διαθέτει το κινεζικό κράτος στην παραγωγή των μπαταριών). Μελέτες έχουν δείξει πως για την Κίνα και το τεράστιο περιβαλλοντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, τα οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων είναι μονόδρομος.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!