NEA

Όριο ταχύτητας και για τις γερμανικές Autobahn;

Με το πρόσχημα της εκπομπής ρύπων πιθανότατα οι μοναδικοί αυτοκινητόδρομοι στην Ευρώπη δίχως όριο ταχύτητας… θα αποκτήσουν!

Εδώ και χρόνια συζητείται να μπει όριο σε όλα τα τμήματα της Autobahn, αλλά αυτή τη φορά αυτό είναι σχεδόν σίγουρο πως θα γίνει με την επίκληση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Μελέτες έδειξαν πως ένα όριο στα 130 χλμ./ώρα θα μειώσει περαιτέρω την εκπομπή ρύπων αφού οι οδηγοί δεν θα πιέζουν τα αυτοκίνητα τους για υψηλότερες ταχύτητες.

Οι προτάσεις της επιτροπής είναι πολλές και σύνθετες και αρκετές από αυτές έρχονται κόντρα στην εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία αλλά και τις συνήθειες των Γερμανών οδηγών. Και όχι μόνο αφού μέχρι και τα ταξιδιωτικά πρακτορεία συμπεριλαμβάνουν την οδήγηση δίχως όρια ταχύτητας στα ατραξιόν μιας επίσκεψης στην Γερμανία.

Η επιτροπή δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα τις εργασίες της με το τελικό κείμενο των προτάσεών της να αναμένεται να δοθεί στα τέλη Μαρτίου, ενώ ανάμεσα στα μέτρα που συζητούνται με στόχο την προώθηση της ηλεκτροκίνησης είναι και η αύξηση της φορολόγησης των καυσίμων από το 2023.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!