NEA

H Honda teas-άρει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η φωτογραφία που βλέπετε προέρχεται από ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό που θα παρουσιάσουν οι Ιάπωνες τον Μάρτιο στην Γενεύη…

Όπως σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές, έτσι και η Honda θα πρέπει μέχρι το 2021 (όταν θα ισχύσει ο μέσος όρος των 65 γρ. CO2/χλμ. για κάθε στόλο) να έχει λανσάρει τουλάχιστον ένα μηδενικών ρύπων μοντέλο. Και όπως προλογίζει το concept που βλέπουν οι Ιάπωνες επιλέγουν να παρουσιάσουν ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο από το να βασίσουν ένα EV πάνω σε ένα υπάρχον.

Σε σχέση με το Urban EV που είχε παρουσιαστεί πέρυσι έχουν διατηρηθεί αρκετά στοιχεία με τη σχεδίαση να διακρίνει μία ρετρό αύρα. Κύριο χαρακτηριστικό φαίνεται να είναι η απέριττη μάσκα με τους στρόγγυλους προβολείς.

Σε μέγεθος το πρώτο ηλεκτρικό Honda ευρείας παραγωγής δεν θα ξεπερνά το Jazz, ενώ θα βασίζεται σε μία εντελώς νέα πλατφόρμα. Προς το παρόν δεν υπάρχει κανένα άλλο επίσημο στοιχείο, αλλά η αυτονομία των μπαταριών θα προσφέρει μια αυτονομία στα περίπου 250 «πραγματικά» χιλιόμετρα.

Πέρα από το ηλεκτρικό μοντέλο που θα είναι έτοιμο του χρόνου, στόχος της Honda μέχρι το 2025 είναι να έχει υβριδοποιήσει τα 2/3 της γκάμας της. Ήδη η Honda έχει παρουσιάσει το υβριδικό CR-V.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!