NEASMS

Mercedes & BMW: Νέες φήμες για συμπαραγωγή μοντέλων!

Δεν είναι κάτι παλιό αλλά αυτή την φορά και με τα δεδομένα να αλλάζουν ελέω ηλεκτροκίνησης όλα είναι πιθανά…

Πριν από μερικές μέρες ανακοινώθηκε επίσημα η έναρξη της συνεργασίας της Volkswagen με την Ford. Πέρα από την κοινή παραγωγή επαγγελματικών και pick-up αυτοκινήτων αυτό που θα έχει μεγάλη σημασία κοιτώντας… στο βάθος του διαδρόμου είναι πως η χρήση της πλατφόρμας MEB θα λύσει το πρόβλημα της Ford με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη που τόσο χρειάζεται (όπως όλοι οι κατασκευαστές).

Έτσι είναι πολύ πιθανό μέσα στην επόμενη δεκαετία να δούμε παρόμοιες συμμαχίες που θα μειώσουν το κόστος κατασκευής με κοινή παραγωγή μοντέλων. Μία πιθανή συνεργασία θα μπορούσε να προχωρήσει ανάμεσα στην Mercedes και την BMW ένα βήμα πιο πέρα και προς την αυτόνομη οδήγηση. Ήδη οι δύο εταιρίες (μαζί με την Audi) έχουν εξαγοράσει τους ψηφιακούς χάρτες HERE από τη Nokia, εμώ πρόσφατα «συγχώνευσαν» και εταιρίες car sharing (τις Car2Go και DriveNow) που κατέχουν.

Μάλιστα η έγκριτη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt αναφέρει πως μετά το 2025 θα υπάρξει και συμφωνία για κοινή παραγωγή των βασικών μοντέλων των Mercedes και Benz ώστε να εξοικονομηθούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Για να δούμε αν θα δούμε τις μεθεπόμενες γενιές της A-Class και της Σειράς 1 να μοιράζονται το ίδιο πλαίσιο και τα ίδια μηχανικά μέρη.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!