NEA

Αυτό είναι το νέο Renault Clio [vid]

Κόντρα στα teaser και στην αναμονή, οι Γάλλοι, μία ημέρα μόλις μετά την αποκάλυψη του ταμπλό, προχωρούν και σε αυτή του αμαξώματος…

Η Renault δεν έχασε χρόνο και μια ημέρα μετά την παρουσίαση του πολύ ενδιαφέροντος ταμπλό μας αποκαλύπτει και το αμάξωμα. Όπως είχαμε γράψει η σχεδιαστική γραμμή από μπροστά ακολουθεί αυτή του Megane με τους χαρακτηριστικούς προβολείς και το σχήμα C στα άκρα. Από το πλάι διατηρούνται οι πολύ όμορφες γραμμές του τωρινού αμαξώματος και οι πίσω ώμοι να καταλήγουν σε εξελιγμένα αισθητικά φωτιστικά σώματα.

Το νέο Clio (λανσάρισμα το φθινόπωρο στην χώρα μας) μοιάζει σαν μια φυσική εξέλιξη του τωρινού μοντέλου και συνεχίζει να είναι ίσως το ομορφότερο μοντέλο στην κατηγορία του. Βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B (ίδια με του Nissan Micra) και σε σχέση με το τωρινό μοντέλο το μήκος του (στα 4,048 μέτρα) είναι κατά 14 χιλιοστά μικρότερο και το ύψος του 30 χιλιοστά χαμηλότερο για καλύτερη αεροδυναμική.

Το μεταξόνιο υπολείπεται κατά μόλις 6 χλστ. και το «σκέτο» πλαίσιο είναι κατά 22 κιλά ελαφρύτερο. Η Renault κάνει λόγο για πιο λεπτά καθίσματα εξοικονομώντας 26 περισσότερα χιλιοστά για τα γόνατα των επιβατών όταν ο χώρος αποσκευών έχει αυξηθεί κατά 26 λίτρα και πλέον φτάνει τα 391 λίτρα συνολικά.

Ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες μας το νέο Clio θα έχει στην βάση του έναν 1.000άρη ατμοσφαιρικό τρικύλινδρο με 65 και 75 ίππους. Ψηλότερα θα υπάρχει ο νέος 1.0 TCe με 100 και 130 ίππους (ο 1.33 αναμένεται ενδεχομένως αργότερα σε κάποια GT έκδοση, δεδομένη είναι η RS) και ο diesel στα 1.500 κ.εκ. συνεχίζει με 85 και 115 άλογα.

Το 2020 θα λανσαριστεί το πρώτο mild hybrid νέας γενιάς της Renault με κινητήρα βενζίνης 90 ίππων και ηλεκτροκινητήρα 40 ίππων με μπαταρία 1,2 kWh. H ίδια διάταξη αλλά με μεγαλύτερη μπαταρία 9,8 kWh θα μπει και στο Captur που θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο ως plug-in υβριδικό και με ηλεκτρική αυτονομία στα 40-50 χιλιόμετρα.

[accordion close=”1″ title=”Τι λέει η Renault για το νέο Clio“]Από το 1990 που παρουσιάστηκε, το Renault CLIO έγινε το πιο επιτυχημένο μοντέλο του Groupe Renault παγκοσμίως, με πωλήσεις πάνω από 15 εκατομμύριων αυτοκινήτων μέχρι σήμερα. Το Renault CLIO αποτελεί το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο στη Γαλλία, ενώ κατέκτησε και την κορυφή των πωλήσεων της κατηγορίας Β στην Ευρώπη, από το 2013 και μετά. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, ότι το Renault CLIO, επιτυγχάνοντας μια εκπληκτική εμπορική πορεία, σημείωνε αύξηση πωλήσεων κάθε χρόνο, από το 2012 έως το 2018.

Πιο μοντέρνο και πιο σπορτίφ από ποτέ, το νέο Renault CLIO βασίζεται στο DNA που ευθύνεται για αυτή την 30χρονη αδιάκοπη εμπορική επιτυχία. Για την ακρίβεια βασίζεται πάνω στα δυνατά σημεία που έκαναν κάθε μία από τις τέσσερις προηγούμενες γενιές του να ξεχωρίζει, ανοίγοντας ένα καινούριο, πολυαναμενόμενο κεφάλαιο σε αυτή την εντυπωσιακή πορεία.

  • Από το CLIO I, το νέο μοντέλο διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που καθιστούν σπουδαίο ένα αυτοκίνητο. Όπως και το μοντέλο που λανσαρίστηκε το 1990, το νέο Renault CLIO διαθέτει τεχνολογία που συναντά κανείς σε οχήματα μεγαλύτερης κατηγορίας.
  • Από το CLIO II, το νέο μοντέλο έχει υιοθετήσει νέα, ακόμα υψηλότερα, πρότυπα ευρυχωρίας και άνεσης.
  • Από το CLIO III, υιοθετεί χαρακτηριστικά που το οδηγούν σε μια νέα εποχή, ανώτερης απτής ποιότητας κατασκευής.
  • Από το CLIO IV, το νέο μοντέλο κληρονομεί τον δυναμικό του σχεδιασμό, αυτόν που ενέπνευσε όλη τη σύγχρονη γκάμα Renault και έχει αποτελέσει σημείο αναφοράς για όλη την αυτοκινητοβιομηχανία.

Σχεδιασμένο με βάση την αρχή της «Εξέλιξης και Επανάστασης», το νέο Renault CLIO θέτει νέους κανόνες, με πιο ώριμη σχεδίαση αμαξώματος και ένα πλήρως ανασχεδιασμένο εσωτερικό. Με πιο σμιλευμένες γραμμές και πιο αποφασιστικό εμπρός μέρος, το νέο CLIO κερδίζει σε ζωντάνια και μοντέρνο χαρακτήρα, ενώ παραμένει άμεσα αναγνωρίσιμο, παρά το ότι αποτελείται από 100% νέα μέρη. Στο εσωτερικό του η επανάσταση είναι ξεκάθαρη. Η πλήρως ανασχεδιασμένη καμπίνα των επιβατών είναι εμπνευσμένη από ανώτερες κατηγορίες αυτοκινήτων, τόσο αναφορικά με την απτή της ποιότητα, όσο και με την προσφερόμενη τεχνολογία. Αυτά τα πλεονεκτήματα λειτουργούν προς όφελος όλων των αυτοκινητιστών, προσφέροντάς τους μεγαλύτερη χρηστικότητα και άνεση.

«Το CLIO 5ης γενιάς είναι πολύ σημαντικό για εμάς, καθώς πρόκειται για το bestseller της κατηγορίας του και το 2ο πιο επιτυχημένο μοντέλο στην Ευρώπη, ανάμεσα στα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών. Το CLIO είναι ένα σύμβολο, και η νέα γενιά του συγκεντρώνει τα καλύτερα χαρακτηριστικά από όλες τις προηγούμενες. Ο σχεδιασμός του CLIO IV κέρδισε τους πελάτες, κάτι το οποίο συνεχίζει να κάνει μέχρι σήμερα, οπότε και αποφασίσαμε να κρατήσουμε το DNA του, ενώ το ενισχύσαμε προσθέτοντας πιο μοντέρνα και πιο κομψά στοιχεία. Παράλληλα, το εσωτερικό υποβλήθηκε σε μια επαναστατική ανανέωση εκ βάθρων, με σημαντική αναβάθμιση στην ποιότητα κατασκευής του, περισσότερη προσοχή στη λεπτομέρεια, αλλά και πιο σύγχρονη τεχνολογία. Πρόκειται για το καλύτερο CLIO μέχρι σήμερα».

Laurens van den Acker, Αντιπρόεδρος, Εταιρικός Σχεδιασμός.

Το νέο Renault CLIO τίθεται επικεφαλής του στρατηγικού πλάνου του Groupe Renault «Drive the Future (2017-2022)», που παρουσιάστηκε το 2017 και έχει τρεις βασικούς πυλώνες:

  • Ηλεκτροκίνηση: Μέχρι το 2022, το Groupe Renault θα διαθέσει 12 ηλεκτρικά μοντέλα στη γκάμα του. Το νέο CLIO θα είναι το 1ο με υβριδικό κινητήρα E-Tech, που βασίζεται σε τεχνολογία εξελιγμένη από τη Renault.
  • Συνδεσιμότητα: Μέχρι το 2022, η εταιρεία στοχεύει σε όλες τις βασικές αγορές της τη διάθεση 100% συνδεδεμένων αυτοκινήτων. Το νέο Renault CLIO αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη αυτής της δυναμικής, με το νέο συνδεδεμένο σύστημα Multimedia υψηλής τεχνολογίας.
  • Αυτονομία: Μέχρι το 2022, το Groupe Renault θα διαθέτει 15 μοντέλα με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Το νέο Renault CLIO είναι πρωτοπόρος σε αυτόν τον τομέα, καθώς είναι εξοπλισμένο με συστήματα υποβοήθησης του οδηγού που καθιστούν την αυτόνομη οδήγηση μια προσιτή πραγματικότητα σε αυτοκίνητα της κατηγορίας του.

Συνολικά, το νέο Renault CLIO παίζει κομβικό ρόλο στην στρατηγική που στοχεύει στην ενδυνάμωση των συνεργειών της Συμμαχίας. Αυτή η στρατηγική βασίζεται στην εξέλιξη κοινών τεχνολογιών και τη χρήση νέων πλατφορμών, όπως είναι η πλατφόρμα CMF-B, την οποία αξιοποιεί πρώτο το νέο CLIO, το οποίο και έχει πρόσβαση στη νέα ηλεκτρική και ηλεκτρονική αρχιτεκτονική της. Κατά αυτόν τον τρόπο, η νέα πλατφόρμα μπορεί να ενοποιήσει τις τελευταίες τεχνολογίες, ανταποκρινόμενη στις νέες απαιτήσεις της αγοράς.

Πρωτοπόρος μιας νέας γενιάς μοντέλων Renault, το νέο CLIO είναι επίσης διαθέσιμο στη νέα έκδοση R.S. Line, που είναι ευθέως εμπνευσμένη από το αγωνιστικό τμήμα Renault Sport.[/accordion]

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button