NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρώτο teaser για το νέο Opel Corsa

Φέτος είναι η χρονιά που θα κυκλοφορήσει η έκτη γενιά του δημοφιλούς supermini και η Opel αρχίζει να χτίζει ένταση γύρω από την έλευσή του.

Στην πρώτη εικόνα που κυκλοφορεί, παρουσιάζεται ένα από τα εμπρόσθια φωτιστικά του σώματα. Η τεχνολογία Matrix LED ξεκίνησε από το Astra -το 2015- και πλέον θα εγκαθίσταται και στο Corsa, τουλάχιστον στις πλούσιες εκδόσεις εξοπλισμού. Λογικά, το επόμενο διάστημα θα κυκλοφορήσουν και άλλες φωτογραφίες, αποκαλύπτοντας σιγά σιγά διάφορα επιμέρους στοιχεία του αυτοκινήτου, πριν από την επίσημη παρουσίαση, το δεύτερο εξάμηνο του 2019.

Από τα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, το νέο Corsa βασίζεται επάνω στην Common Modular Platform (CMP), η οποία θα αποτελεί τη βάση και του επόμενου Peugeot 208. Πιθανά θα προσφέρεται μόνο σε πεντάθυρη διαμόρφωση, αφού μέχρι στιγμής καμία κατασκοπευτική φωτογραφία δεν έχει κυκλοφορήσει παρουσιάζοντας άλλο αμάξωμα. Αυτό το τελευταίο, πάντως, δεν είναι απαραίτητα κακό, αφού και άλλα δημοφιλή supermini έχουν ακολουθήσει παρόμοια προσέγγιση.

Αναφορικά με τους κινητήρες, λογικά θα φέρει τους τρικύλινδρους PureTech των Γάλλων, καθώς και άλλα σύνολα βενζίνης και diesel. Μετά την εξαγορά της Opel από τον όμιλο PSA (Peugeot-Citroen) γενικά προωθούνται αρκετές συνεργασίες σε θέματα πατωμάτων και κινητήρων, που έχουν θετικό αντίκτυπο τόσο σε οικονομική κλίμακα, όσο και από τεχνολογικής άποψης, αφού οι μικροί Γαλλικοί κινητήρες θεωρούνται από τους κορυφαίους αυτή τη στιγμή. Αργότερα, το 2020, θα κυκλοφορήσει και μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση eCorsa, ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται επίσης η κορυφαία σπορ εκδοχή, Corsa OPC.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!