ΔΙΑΦΟΡΑ

Ford: Παγκόσμια αναγνώριση σε θέματα κλιματικής αλλαγής και προστασίας των Υδάτων. 

Η Ford Motor Company απέσπασε την ανώτατη βαθμολογία Α για τις προσπάθειές της στον τομέα προστασίας των υδάτων από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό περιβαλλοντικών επιπτώσεων CDP, που έχει ως κύριο έργο του την ανάπτυξη βιώσιμων οικονομιών.

Η Ford είναι μία από τις 30 μόλις εταιρείες σε όλο τον κόσμο που έχουν αξιολογηθεί με τη βαθμολογία Α για τις προσπάθειές τους στον τομέα της βιώσιμης διαχείρισης των υδάτων. Από το 2000, η εταιρία εργάζεται συστηματικά για την εξοικονόμηση νερού στα πλαίσια μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας της, με αποτέλεσμα τη μείωση της λειτουργικής χρήσης υδάτων κατά 62,5% και την εξοικονόμηση 39,4 δισεκατομμυρίων λίτρων μέχρι σήμερα. Η Ford οδεύει αυτή τη στιγμή προς την επίτευξη του στόχου της για μείωση της χρήσης νερού κατά τρία τέταρτα έως το 2020, ενώ μακροπρόθεσμος στόχος της είναι η μηδενική κατανάλωση πόσιμου νερού στις παραγωγικές διαδικασίες της.

«Η πρόσβαση σε καθαρό νερό αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα», δήλωσε ο Kim Pittel, Αντιπρόεδρος Βιωσιμότητας, Περιβάλλοντος και Μηχανικής της Ασφάλειας της Ford Motor Company. «Γνωρίζουμε ότι διαδραματίζουμε σημαντικό ρόλο στην καθιέρωση των καλύτερων πρακτικών για τη προστασία του περιβάλλοντος, τόσο για την ίδια τη Ford όσο και για την αλυσίδα εφοδιασμού της εταιρίας μας. Χάρη στην ολοκληρωμένη μας προσέγγιση σε θέματα βιωσιμότητας, στόχος μας είναι να βελτιώσουμε τη ζωή όχι μόνο των πελατών μας, αλλά και των άλλων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο».

Η Ford αξιολογήθηκε με τη βαθμολογία Α για τις προσπάθειές της στον τομέα της κλιματικής αλλαγής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει μετά τη Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή στο Παρίσι το 2015 για τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, η Ford επενδύει 11 δισεκατομμύρια δολάρια για το λανσάρισμα 16 αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων στα πλαίσια μιας παγκόσμιας γκάμας αποτελούμενης από 40 ηλεκτροκίνητα οχήματα, έως το 2022. Επιπλέον, το 2017 η Ford πέτυχε το στόχο της να μειώσει σε παγκόσμιο επίπεδο τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα εργοστάσια παραγωγή της κατά 30%, οκτώ χρόνια νωρίτερα από το χρονικό ορόσημο του 2025.

«Δίνουμε συγχαρητήριά σε όλες τις εταιρίες που κατάφεραν να αξιολογηθούν με Α από τον οργανισμό μας», λέει ο Paul Simpson, Διευθύνων Σύμβουλος του CDP. «Δεδομένου ότι η σοβαρότητα των περιβαλλοντικών κινδύνων για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες είναι όλο και πιο εμφανής, αυτές οι εταιρίες είναι σε θέση να δώσουν λύσεις, να εκμεταλλευτούν νέες ευκαιρίες της αγοράς και να αναπτυχθούν στη μετάβαση προς μία βιώσιμη οικονομία. Είναι απαραίτητο να κλιμακώσουμε άμεσα τις περιβαλλοντικές μας δράσεις σε όλα τα επίπεδα, ώστε να ανταποκριθούμε τόσο στους στόχους που έθεσε η Διάσκεψη στο Παρίσι όσο και στους γενικότερους στόχους για βιώσιμη ανάπτυξη. Είναι ξεκάθαρο ότι ο επιχειρηματικός κόσμος είναι βασικός παίκτης σε αυτή τη μετάβαση και οι εταιρίες που βρίσκονται στη λίστα με βαθμολογία Α είναι έτοιμες να συνεισφέρουν σημαντικά στην επίτευξη αυτών των στόχων».

Η ετήσια Αναφορά Βιωσιμότητας της Ford, η οποία παρακολουθεί την ολοκληρωμένη προσέγγιση της εταιρίας σε θέματα κοινωνικής ευθύνης που σχετίζονται μεταξύ άλλων με την κλιματική αλλαγή, την εξοικονόμηση νερού και την ποιότητα του αέρα, έχει εντοπίσει ευκαιρίες που έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες από το 2000. 

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιδόσεις της Ford στον τομέα της βιωσιμότητας, στοιχεία και αναλυτικές εκθέσεις μπορείτε να βρείτε στο sustainability.ford.com.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!