NEA

Πόσα plug-in υβριδικά θα παρουσιάσει η Mercedes το 2019;

H γερμανική εταιρία εκτιμά πως μέχρι το 2022 θα διαθέτει τουλάχιστον μία ηλεκτρική έκδοση για κάθε μοντέλο της…

Η εταιρία πιστεύει ότι μέχρι το 2025 τα πάσης φύσεως ηλεκτρικά μοντέλα θα αντιπροσωπεύουν το 40% των πωλήσεών της, ενώ στο σύνολο της αγοράς θα κινηθούν μεταξύ του 15% και 25% ανάλογα με την πορεία που θα έχουν αυτά τα αυτοκίνητα μέσα στις αρχές της νέας δεκαετίας.

Μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα το 2019 θα παρουσιαστούν 10 νέα υβριδικά που θα μπαίνουν και στην πρίζα για να έχουν καθαρή ηλεκτροκίνηση για 30-50 χιλιόμετρα. Με αυτό τον τρόπο η Mercedes σκοπεύει να εξοικειώσει τους οδηγούς σταδιακά και στο πέρασμα προς τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Για αυτό το λόγο θα υπάρχουν τρεις βασικές κατηγορίες: τα EQ Boost (με 48V ήπια υβριδική διάταξη), τα EQ Power (plug-in υβριδικά) και τα αμιγώς ηλεκτρικά EQ. Προς το παρόν υπάρχουν τέτοιες εκδόσεις για τις C-Class, E-Class και S-Class με τις δύο πρώτες να έχουν και βενζινοκίνητη και diesel εκδοχή. Τις οποίες είχαμε οδηγήσει πέρυσι στην Στουτγάρδη.

Εντός της χρονιάς θα λανσαριστούν plug-in εκδόσεις για την GLE, την GLC αλλά και για την A-Class. Η τελευταία θα βασίζεται στον βενζινοκινητήρα 1,3 των 90 ίππων με την ίδια διάταξη να χρησιμοποιείται τόσο στην B-Class όσο και στη νέα GLB (καθώς και σε μοντέλα της Renault, όπως στο νέο Captur που θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο).

Mercedes-Benz: Με τις υβριδικές plug-in και την GLC F-Cell στην Γερμανία [first drive]

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!