NEA

Η νέα Toyota Corolla θα έχει και καυτή έκδοση GRMN

Η οποία ευτυχώς δεν θα είναι υβριδική αλλά θα έχει κάτω από το καπό της ένα ισχυρό τετρακύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα…

Την είδηση επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπεύθυνους σχεδιασμού της Toyota σε συνέντευξη του στο ολλανδικό AutoRAI λέγοντας μεταξύ άλλων πως μία Corolla GRMN είναι πολύ ρεαλιστική. Επίσης η εξέλιξη του μοντέλου λογικά θα πάρει το πράσινο φως μετά την σχετική έρευνα αγοράς και θα ξεκινήσει να εξελίσσεται κάτω από την επιμέλεια της Toyota Gazoo Racing, όπως είπε ο Toshio Kanei.

Το σημαντικότερο όλων είναι πως ευτυχώς η Corolla GRMN δεν θα είναι υβριδική. Άλλωστε η CVT μετάδοση και η σπορ αίσθηση είναι δύο παράμετροι που δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Έτσι, το μοτέρ είναι πολύ πιθανό να είναι μια σούπερ εκδοχή του turbo 1.600άρη με  περίπου 250 άλογα.

Πάντως, η Corolla GRMN θα παρουσιαστεί σε περίπου δύο-τρία χρόνια και θα ενταχθεί στο πλάνο της εταιρίας να παρουσιάσει από μία τουλάχιστον σπορ έκδοση για κάθε της μοντέλο. Ειδικά αν φέτος η Toyota κατακτήσει το πρωτάθλημα οδηγών στο WRC (τελευταία νίκη το 1994 με τον France Didier Auriol με Toyota Celica Turbo 4WD).

Με τη νέα Toyota Corolla στην Ισπανία [first drive]

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!