NEA

O V12 της Mercedes θα περάσει στην ιστορία

Σε μερικές μέρες στην Γενεύη θα κάνει παρουσιαστεί η S 65 AMG Final Edition η οποία θα είναι η τελευταία Mercedes με V12 μοτέρ.

Με τον καιρό θα δούμε αρκετούς κατασκευαστές να αποχαιρετούν πολύ-κύλινδρους κινητήρες που για δεκαετίες αποτελούσαν ένα κλασικό σημείο υπεροχής και αίγλης. Όπως ο 6-λιτρος V12 με τα διπλά turbo που σε κέρδιζε όχι μόνο από την δύναμη των 630 ίππων και την αστείρευτη ροπή των 1.000 Nm, αλλά και από την πραγματικά βελούδινη λειτουργία του που όμοια του (ως V12) δεν υπάρχει…

Καταιγιστικές και οι επιδόσεις αφού η θηριώδης S65 AMG Final Edition καταφέρνει να ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα τελικής και να επιταχύνει σε μόλις 4,3’’ για το 0-100! Από την επόμενη γενιά της η S-Class θα είναι υβριδική και σε βάθος χρόνου ηλεκτρική. Το σίγουρο είναι πως περιθώρια για τον V12 δεν υπάρχουν και η AMG θα χρειαστεί να υβριδοποιήσει με ηλεκτρικά μοτέρ π.χ. έναν V8.

Τέλος εποχής για τους V12 και μαζί πολλές δυνατές αναμνήσεις…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!