NEA

Ευρωπαϊκή αγορά: Θεαματική η αύξηση πωλήσεων των SUV!

Παρόλο που στις περισσότερες χώρες η αγορά αυτοκινήτου ήταν σταθερή για το 2018 (με 15,54 εκ. ταξινομήσεις) τα SUV είχαν αύξηση 18% φτάνοντας συνολικά τις 5,3 εκ. πωλήσεις!

Αυτόματα τα SUV στην Ευρώπη έφτασαν το μερίδιο του 34,3%. Τα μικρά SUV σημείωσαν άνοδο 37% (με 1,83 εκ. πωλήσεις) όταν τα μικρομεσαία κόμπακτ SUV είχαν αύξηση 12% (με 1,88 εκ. πωλήσεις).

Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν τα μεσαία οικογενειακά σεντάν αλλά και τα κλασικά αυτοκίνητα πόλης αφού οι καταναλωτές στρέφονται στα μικρά SUV. Παρά την ηλικία του (η νέα γενιά θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο) στα μικρά SUV κυριαρχεί το Renault Captur με 214.720 πωλήσεις.

Στα κόμπακτ το Nissan Qashqai αν και είχε πτώση στις πωλήσεις του (-6,3%) ήταν και το 2018 το δημοφιλέστερο SUV στην Ευρώπη. Πολύ κοντά βρέθηκε το VW Tiguan με μόλις 8.238 πωλήσεις λιγότερες. Σημαντική άνοδο σημείωσε το Peugeot 3008 με +26%.

Στην μεσαία κατηγορία πρώτο ήταν το Peugeot 5008 με άνοδο 88% και δεύτερο το Skoda Kodiaq. Στα premium μοντέλα κυριάρχησε η Mercedes GLC με τις BMW X1 και X5 να έχουν τις πρώτες θέσεις στην μικρότερη και την μεγαλύτερη premium κατηγορία.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!