NEA

VW Group: 70 ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2028!

O γερμανικός όμιλος αναθεωρεί τα πλάνα του και για την επόμενη οκταετία ανεβάζει τον στόχο του κατά 20 νέα ηλεκτρικά μοντέλα.

Το νέο και πιο φιλόδοξο αυτό σχέδιο ανακοινώθηκε στο ετήσιο συνέδριο του ομίλου με τις εκτιμήσεις των ιθυνόντων του VW Group να υπολογίζουν αύξηση των πωλήσεων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τις 15 στις 22 εκατομμύρια μονάδες μέχρι το 2028. Η νέα υπεραισιόδοξη πρόβλεψη κάνει λόγο για 40% πωλήσεις ηλεκτρικών μοντέλων από το σύνολο των πωλήσεων του γκρουπ έως το 2030.

Το βασικό συστατικό που θα οδηγήσει στο παραπάνω αποτέλεσμα θα είναι τα νέα πλαίσια τα οποία θα έχουν εξελιχθεί με κύριο γνώμονα την ηλεκτροκίνησης. Παράλληλα οι επενδύσεις θα αγγίξουν τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2023. To VW Group θα προμηθεύεται μπαταρίες από τις LG Chem, SKI, CATL και Samsung ενώ παράλληλα εξετάζει την συμμετοχή της σε εργοστάσια κατασκευής μπαταριών στην Ευρώπη.

Ερώτηση: Εσείς τι πιστεύετε; Θα καταφέρει το VW Group μέχρι το 2030 να πετύχει το 40% των πωλήσεων της να είναι ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!