NEA

Η Opel επιστρέφει ξανά στην αγορά της Ρωσίας

Τα Grandland X, Zafira Life και Vivaro θα διατίθενται στη Ρωσία το τέταρτο τρίμηνο – Τα Zafira Life και Vivaro Transporter θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Kaluga.

Η Opel προχωρά δυναμικά με την επέκταση των εξαγωγών της: Η μάρκα με το ‘Blitz’ (το σήμα του κεραυνού) θα αναβιώσει την παράδοσή της στη Ρωσική αγορά ήδη από εφέτος. Αρχικά θα διαθέσει στην αγορά της Ρωσίας τρία μοντέλα, μέσω επιλεγμένων τοπικών διανομέων – το Grandland X παραγωγής Eisenach και τα νέα Zafira Life και Vivaro Ρωσικής παραγωγής. Η επιβατική έκδοση και το όχημα μεταφορών για την τοπική αγορά θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του Groupe PSA στην Kaluga.

Η Opel επιθυμεί σταδιακά να αυξήσει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία τα επόμενα χρόνια και αυτό περιλαμβάνει τη διάθεση μιας ευρύτερης γκάμας προϊόντων σύντομα. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δημοσιευτούν στο μέλλον.

«Η σημαντική αύξηση των κερδοφόρων εξαγωγών μας είναι από τους βασικούς πυλώνες του στρατηγικού μας σχεδίου PACE!. Σημειώνουμε αισθητή πρόοδο σε αυτό τον τομέα» δήλωσε ο CEO της Opel, Michael Lohscheller. «Η Ρωσία είναι μία μεγάλη, στρατηγικά σημαντική και ελκυστική αγορά με πολλές δυνατότητες. Η Opel, μία Γερμανική μάρκα με μακροχρόνια παράδοση και άριστη φήμη στη χώρα, θα επωφεληθεί από αυτό. Η άμεση δυνατότητα τοπικής παραγωγής δείχνει με τον καλύτερο τρόπο πόσο σημαντική είναι για την Opel η ένταξή της στο Groupe PSA.»

Ο Yannick Bézard, Executive Vice President & Operational Director Ευρασίας του Groupe PSA, δήλωσε: «Το λανσάρισμα μιας νέας μάρκας στη Ρωσική αγορά θα επιτρέψει στο Groupe PSA να ενισχύσει την παρουσία του στην περιοχή της Ευρασίας, να επεκτείνει την παροχή προϊόντων για τους υπάρχοντες πελάτες και να κερδίσει νέους. Συμπεριλαμβανομένου του λανσαρίσματος της Opel στη Ουκρανία πέρυσι, προσβλέπουμε  στον τριπλασιασμό του όγκου πωλήσεων του Groupe PSA στην ευρύτερη περιοχή μέχρι το 2021, στο πλαίσιο μίας επικερδούς δραστηριότητας. Το συγκεκριμένο project θα συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό σε αυτό το στόχο.»

Εκτός από τους έμπειρους προηγούμενους διανομείς Opel και νέοι διανομείς θα συμπεριλάβουν στις εκθέσεις τους τα μοντέλα Opel. Αρχικά, 15 – 20 διανομείς στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας θα ενταχθούν στο δίκτυο της Opel. Ο αριθμός αυτός θα υπερδιπλασιαστεί μεσοπρόθεσμα. Η αύξηση θα γίνει σταδιακά στη Ρωσία. Όπως και στις υπόλοιπες αγορές, κορυφαία προτεραιότητα της Opel είναι η κερδοφόρος ανάπτυξη εξασφαλίζοντας παράλληλα υψηλό επίπεδο ικανοποίησης πελατών.

Η επέκταση των εξαγωγών αποτελεί πυλώνα του στρατηγικού σχεδίου PACE! της Opel/Vauxhall, που θα βοηθήσει την εταιρία να επιτύχει βιώσιμη κερδοφορία. Η απόφαση επιστροφής στη Ρωσική αγορά – μία αγορά στρατηγικής σημασίας για έναν παγκόσμιο κατασκευαστή αυτοκινήτων – αποτελεί τμήμα αυτού του σχεδίου το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη της μάρκας στην Ευρώπη και στις παγκόσμιες αγορές. Στόχος είναι, μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2020, το 10% του όγκου πωλήσεων της Opel να παράγεται εκτός Ευρώπης. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, η μάρκα θα ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της στις εξαγωγικές αγορές σε Ασία, Αφρική και Νότιο Αμερική, όπου είναι ήδη παρούσα, ενώ παράλληλα θα δραστηριοποιηθεί σε 20 νέες εξαγωγικές αγορές μέχρι το 2022.

Ο κατασκευαστής από το Rüsselsheim έχει ήδη ορίσει νέους, πολύ επιτυχημένους εισαγωγείς σε Μαρόκο, Τυνησία, Λίβανο και Ν. Αφρική τους τελευταίους μήνες, προετοιμάζοντας το δρόμο για την ανάπτυξη σε αυτές τις σημαντικές αγορές στο μέλλον. Επιπλέον, η Opel προσχώρησε στον τοπικό οργανισμό του Groupe PSA στην Ουκρανία.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Σχόλια

  1. Για να γίνει αποδεκτός ένας κατασκευαστής αυτοκινήτων στην Ρωσία, πρέπει να κατασκευάζει τα οχήματα που διακινεί εντός της Ρωσίας και επιπλέον να χρησιμοποιεί και προϊόντα μεταλλουργίας για την κατασκευή τους από την τοπική βιομηχανία

  2. Για να γίνει αποδεκτός ένας κατασκευαστής αυτοκινήτων στην Ρωσία, πρέπει να κατασκευάζει τα οχήματα που διακινεί εντός της Ρωσίας και επιπλέον να χρησιμοποιεί και προϊόντα μεταλλουργίας για την κατασκευή τους από την τοπική βιομηχανία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!