NEA

Θα συγχωνευθεί ο όμιλος PSA με την FCA;

Φήμες θέλουν ένα mega-deal στην αυτοκινητοβιομηχανία όπου η Peugeot-Citroen-Opel θα συγχωνευτεί με την Fiat-Chrysler

«Με αυτούς, όπως και με άλλους, οι πλανήτες θα μπορούσαν να ευθυγραμμιστούν», δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα Les Echos ο Robert Peugeot, ο επικεφαλής της εταιρείας holding FFP που ανήκει στην οικογένεια Peugeot, ο οποίος θα υποστήριζε μια τυχόν συγχώνευση με τον ιταλοαμερικανικό όμιλο της FCA.

Παρά το γεγονός ότι το γκρουπ FCA αρνήθηκε την φημολογία, η μετοχή ανέβηκε κατά 5,2% ενώ και της Peugeot η μετοχή πήρε 2,7%. Τις τελευταίες εβδομάδες τα αφεντικά των δύο εταιριών έχουν αφήσει υπόνοιες ότι επίκειται συνεργασία, με τον πρόεδρο της Peugeot, τον Carlos Tavares, να δηλώνει ότι η γαλλική εταιρία κοιτάζει προς την πλευρά της Fiat, της GM αλλά και τις Land Rover.

To γκρουπ FCA είναι μία ιδανική περίπτωση για το γκρουπ PSA καθώς έχει μεγάλη επιρροή στην αμερικάνικη ήπειρο όπου ο δεύτερος όμιλος έχει ελάχιστη παρουσία. Αντίστοιχα ο γαλλικός όμιλος έχει ισχυρή παρουσίας στην Ευρώπη με το 90% των πωλήσεών του να αντιστοιχεί στην προαναφερόμενη αγορά. Ο χρόνος θα δείξει αν υπάρχει κάτι παραπάνω από φήμες και ευσεβείς πόθους.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!