ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

H FCA Heritage συμμετέχει στην πιο δημοφιλή έκθεση κλασσικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Η δημοφιλέστερη έκθεση κλασσικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη, η Essen Tecnhno Classica, θα πραγματοποιηθεί στη Γερμανία από τις 10 έως τις 14 Απριλίου.

Στο επίκεντρο θα βρίσκεται η ένδοξη ιστορία της Alfa Romeo στη Formula 1 με την Alfetta 159 με την οποία κέρδισε το 1951 τον παγκόσμιο τίτλο ο Fangio και την επαναστατική Brabham-Alfa Romeo BT45 του 1977. Δίπλα σε αυτούς τους θρύλους θα βρίσκεται και η νέα περιορισμένης παραγωγής Giulia Quadrifoglio “Alfa Romeo Racing”, καθώς και η Stelvio Quadrifoglio NRING.

Στην έκθεση θα λανσαριστεί και το εμπνευσμένο από το αντίστοιχο της δεκαετίας του 1960 κιτ βελτίωσης “Abarth Classiche 595”. Στην έκθεση το κοινό θα απολαύσει και ένα προετοιμασμένο από την FCA Heritage, Fiat 500, αλλά και το Fiat Nuova 500 του 1958 με κιτ αναβάθμισης από την Abarth.

Η παρουσία σε αυτή τη σημαντική έκθεση έρχεται να συμπληρώσει ιδανικά τα εγκαίνια του Heritage HUB στο Τορίνο, ενός πολύ-χώρου που δημιουργήθηκε για να στεγάσει όλες τις δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με την διατήρηση της παράδοσης των Ιταλικών μαρκών της FCA.

Από τις 10 έως και τις 14 Απριλίου, στο Essen της Γερμανίας, θα πραγματοποιηθεί η 31η Techno Classica, η δημοφιλέστερη έκθεση κλασσικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη που την περασμένη χρονιά συγκέντρωσε περισσότερους από 188.000 επισκέπτες.

Η παρουσία της FCA Heritage, του οργανισμού που είναι αφιερωμένος στη διατήρηση και ανάδειξη την πλούσιας ιστορίας των Ιταλικών μαρκών της FCA, θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή εστιάζοντας στην αγωνιστική κληρονομία της Alfa Romeo και ιδιαίτερα στην πορεία της στη Formula 1. Η πανέμορφη G. P. Tipo 159 “Alfetta” με την οποία ο Juan Manuel Fangio κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formual 1 του 1951, θα συνοδεύεται από την Brabham-Alfa Romeo BT45 του 1977 που οδήγησαν οι Carlos Reutemann και Carlos Pace.

Αυτά τα δύο μοναδικά μονοθέσια ανήκουν στη συλλογή του μουσείου της Alfa Romeo (Museo Storico Alfa Romeo, Arese – La Macchina del Tempo) και αποτελούν δείγμα της τεράστιας ιστορίας που έχει η μάρκα στους αγώνες. Με την πρώτη συμμετοχή σε αγώνες να πραγματοποιείται μόλις το 1910, η Alfa Romeo, συνεχίζει μέχρι και σήμερα να εστιάζει στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, επιστρέφοντας με την “Alfa Romeo Racing” στην Formula 1. Παράλληλα συνεχίζει να συνδέει άμεσα τους αγώνες με τα αυτοκίνητα παραγωγής, μεταφέροντας τεχνογνωσία και δημιουργώντας ειδικές εκδόσεις όπως η Giulia Quadrifoglio “Alfa Romeo Racing” και η Stelvio Quadrifoglio NRING που πραγματοποίησε το 2017 ρεκόρ γύρου στο θρυλικό Nürburgring με χρόνο 7 λεπτά και 51.7 δευτερόλεπτα.

Παράλληλα με την Alfa Romeo και οι Fiat, Abarth θα εντυπωσιάσουν με μοντέλα όπως το Fiat 500 που για την περίπτωση αναβαθμίστηκε από την Abarth με μία ρέπλικα του αυθεντικού κιτ αναβάθμισης της δεκαετίας το 1960 “Abarth Classiche 595”. Τέλος στο χώρο θα υπάρχει και το πρώτο Fiat 500 του 1958 που βελτίωσε ο Carlo Abarth και κατάφερε να σπάσει 6 διεθνή ρεκόρ στην πίστα της Monza.

Ετικέτες

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...
Back to top button
Close
Close