ΑΓΩΝΕΣ

Μία βόλτα στο νέο Grand Prix του Βιετνάμ [vid]

Μετά το Baku του Αζερμπαϊτζάν, το Ανόι, η πρωτεύουσα του Βιετνάμ, θα αποκτήσει το δικό της Grand Prix που συνδυάζει χαρακτηριστικά από την Σεπάνγκ, το Μονακό και το Nürburgring.

To GP του Βιετνάμ θα προστεθεί στο πρωτάθλημα από το 2020 και θα αποτελέσει το έκτο που θα πραγματοποιείται στην Ασία (μετά τη Σιγκαπούρη, την Κίνα και την Ιαπωνία, και στα Μπαχρέιν και Άμπου Ντάμπι). Το εν λόγω Grand Prix προστίθεται στις 71 πίστες που έχουν γίνει οι 1.000 αγώνες από το 1950 που διεξάγεται το πρωτάθλημα της Formula 1.

H πίστα έχει μήκος 5,565 χιλιόμετρα, 22 στροφές και τρεις μεγάλες ευθείες. Η ευθεία εκκίνησης/ τερματισμού έχει μήκος 1,5 χιλιόμετρα, που την καθιστά την τρίτη μεγαλύτερη του πρωταθλήματος. Σ’ αυτήν τα μονοθέσια θα αναπτύσσουν ταχύτητες έως και 335 χλμ./ώρα ενώ ο γύρος υπολογίζεται περίπου στα 1:36.2.

Η πίστα θα είναι προσωρινή και θα βασίζεται στους δρόμους της πόλης. Με την βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας δημιουργήθηκε ένα πολύ εντυπωσιακό video που μας δείχνει από την θέση του οδηγού τη νέα πίστα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Back to top button