ΑΓΩΝΕΣ

Μία βόλτα στο νέο Grand Prix του Βιετνάμ [vid]

Μετά το Baku του Αζερμπαϊτζάν, το Ανόι, η πρωτεύουσα του Βιετνάμ, θα αποκτήσει το δικό της Grand Prix που συνδυάζει χαρακτηριστικά από την Σεπάνγκ, το Μονακό και το Nürburgring.

To GP του Βιετνάμ θα προστεθεί στο πρωτάθλημα από το 2020 και θα αποτελέσει το έκτο που θα πραγματοποιείται στην Ασία (μετά τη Σιγκαπούρη, την Κίνα και την Ιαπωνία, και στα Μπαχρέιν και Άμπου Ντάμπι). Το εν λόγω Grand Prix προστίθεται στις 71 πίστες που έχουν γίνει οι 1.000 αγώνες από το 1950 που διεξάγεται το πρωτάθλημα της Formula 1.

H πίστα έχει μήκος 5,565 χιλιόμετρα, 22 στροφές και τρεις μεγάλες ευθείες. Η ευθεία εκκίνησης/ τερματισμού έχει μήκος 1,5 χιλιόμετρα, που την καθιστά την τρίτη μεγαλύτερη του πρωταθλήματος. Σ’ αυτήν τα μονοθέσια θα αναπτύσσουν ταχύτητες έως και 335 χλμ./ώρα ενώ ο γύρος υπολογίζεται περίπου στα 1:36.2.

Η πίστα θα είναι προσωρινή και θα βασίζεται στους δρόμους της πόλης. Με την βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας δημιουργήθηκε ένα πολύ εντυπωσιακό video που μας δείχνει από την θέση του οδηγού τη νέα πίστα.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Σχόλια

  1. Άλλη μια πίστα που δεν είναι πίστα! Φαντάζομαι από τώρα τι θα γίνεται στο τέλος της μεγάλης ευθείας εκκίνησης τερματισμού όταν θα συσσωρεύονται όλα τα μονοθέσια φρενάροντας την τελευταία στιγμή… χαμός, θα πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλο μην έχοντας χώρο διαφυγής και μπλοκάροντας την πίστα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!