NEA

Ηλεκτρικό Lexus για την Ευρώπη(;)

Ακόμη και οι Lexus/ Toyota με τα πολλά υβριδικά θα χρειαστεί να λανσάρουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα για την απαιτητική -σε όρια ρύπων- Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της Lexus Υoshihiro Sawa παραδέχθηκε ότι η εταιρία χρειάζεται ένα EV στο μέλλον, αλλά όπως είπε δεν γνωρίζει το πότε και το πως. Πάντως η Τoyota έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσει τις πωλήσεις ενός αμιγώς ηλεκτρικού C-HR μέσα στην επόμενη χρονιά στην Κίνα, ενώ υπόσχεται ότι θα υπάρξουν άλλα 10 τέτοια μοντέλα στις παγκόσμιες αγορές μέχρι το 2025.

Η Lexus παρουσίασε το πρώτο υβριδικό της το 2005 και από τότε έχει 11 υβριδικά μοντέλα σε όλες τις αγορές του κόσμου. Μάλιστα το 26% από τις 688.330 μονάδες που πούλησε παγκοσμίως είναι υβριδικά μοντέλα. Πάντως όπως είπε ο πρόεδρός της, η εταιρία βρίσκεται σε μία μεταβατική περίοδο και μελετά όλες τις λύσεις για την επόμενη ημέρα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!