NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Έτοιμη η Lamborghini Miura P400 που είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία “The Italian Job»

Πενήντα χρόνια μετά την προβολή της ταινίας η Lamborghini Polo Storico αναπαλαίωσε πλήρως και πιστοποίησε την γνησιότητα της Miura με αριθμό πλαισίου #3586.

Όσοι έχουν δει την ταινία θα θυμούνται την σκηνή της καταδίωξης και το πέρασμα στο Great St Bernard Pass με την πορτοκαλί Miura να πιάνει φωτιά και στη συνέχεια να πετάγεται στον γκρεμό με ένα φορτωτή που χρησιμοποίηση η Μαφία. Αυτό που έγινε γνωστό λίγο αργότερα ήταν πως υπήρχαν δύο Miura και πως αυτή που καταστράφηκε ήταν μια αχρηστευμένη που είχε παραχωρήσει η Lamborghini στο στούντιο της Paramount Pictures.

LAMBORGHINI MIURA

«Υπήρχε μια Miura που είχε βγει μόλις από την παραγωγή και είχε το ίδιο χρώμα με την καταστραμμένη. Το μόνο που μας ανησυχούσε ήταν τα λευκά της καθίσματα και για αυτό τα αλλάξαμε με μαύρα. Αυτά που δεν έβγαιναν ήταν τα πίσω προσκέφαλα που έμειναν λευκά όπως φαίνεται και στην ταινία» θυμάται ο οδηγός, Enzo Moruzzi που τότε είχε αναλάβει τις μεταφορές ακριβών αυτοκινήτων.

LAMBORGHINI MIURA

Στη συνέχεια η κανονική Miura P400 επέστρεψε στο εργοστάσιο, ετοιμάστηκε και πωλήθηκε σε έναν Ιταλό έμπορο από την Ρώμη, ο οποίος τη μεταβίβασε σε έναν άγνωστο ιδιοκτήτη. Το 2005 και αφού είχε αλλάξει μερικές φορές χέρια αγοράστηκε από το Norbetto Ferretti της ομώνυμης εταιρείας κατασκευής γιοτ αλλά και γιού του πρώτου εμπόρου που την είχε πάρει μετά τα γυρίσματα!

Πέρυσι η συλλεκτική Miura P400 αγοράστηκε από τον Fritz Kaiser, έναν συλλέκτη από το Λιχτενστάιν και ιδρυτή του “The Classic Car Trust”. To τμήμα αναπαλαίωσης ιστορικών Lamborghini ανέλαβε την πλήρη ανακατασεκτ6ή και την έκανε να λάμπει σαν καινούργια, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!