ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σαρωτικές νίκες για το Nissan GT-R στο Simola Hill Climb

Το Nissan GT-R έχει εδραιώσει τη θέση του ως το πιο επιτυχημένο supercar στο Simola Hill Climb, κάθως “στέφθηκε” πρωταθλητής  και στις δύο κατηγορίες Modified Saloon και Supercar αντίστοιχα, στη φετινή φημισμένη ανάβαση της Νοτίου Αφρικής.

Στην κατηγορία Modified Saloon κέρδισε ο Franco Scribante με το GT-R του, αφού κυριάρχησε και στις δύο ημέρες του αγώνα, με ένα νέο ανεπίσημο ρεκόρ 38,551 δευτερολέπτων, κατά τη διάρκεια των προκριματικών. Νικητής ήταν και στον τελικό χρόνο της διαδρομής των 1,9 χιλιομέτρων, με  39,342 δευτερόλεπτα, όντας ο μοναδικός αγωνιζόμενος που έσπασε το “φράγμα” των 40 δευτερολέπτων με ένα όχημα παραγωγής. Στην κατηγορία Road Cars και Supercars, ο Reghard Roets πήρε τη νίκη με τελικό χρόνο 44,094 δευτερόλεπτα.

Το Nissan GT-R, έχει κερδίσει τόσο στις νορμάλ όσο και στις τροποποιημένες κατηγορίες καθ ‘όλη τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών και δικαίως έχει  κερδίσει τον τίτλο King of the Hill, για επτά από τα δέκα χρόνια που διεξάγεται ο συγκεκριμένος αγώνας. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο στην κατηγορία Modified Saloon, καθώς οκτώ από τους εννέα αγωνιζόμενους  που συμμετείχαν στην φετινή ανάβαση,  επέλεξαν να αγωνιστούν με GT-R.

“Η τελευταία μέρα αποδείχθηκε πολύ δύσκολη, με αρκετές καθυστερήσεις και με μια τελική διαδρομή στο σκοτάδι. Παρά ταύτα, οι αγωνιζόμενοι με Nissan έδειξαν το «κράμα» τους και κέρδισαν τους ανταγωνιστές από την Jaguar, τη Ferrari, τη Lamborghini και πολλές άλλες μάρκες “, λέει ο Janus Janse van Rensburg, Διευθυντής Marketing της Nissan για τα Premium και Performance αυτοκίνητα.

Στην κατηγορία B9 για SUV και pick-ups, ο Terence Marsh πήρε το πρώτο του τρόπαιο ανάβασης. Κέρδισε στην κατηγορία με ένα Nissan Navara, το οποίο κατασκευάστηκε για να αγωνιστεί  στο Ράλι Ντακάρ.

“Αισθανόμουν  περίεργα στο Hill Climb, καθώς η έμφαση δίνεται στην ταχύτητα, με ένα  Navara που κατασκευάστηκε για να ανταποκρίνεται σε αγωνιστικές συνθήκες που αλλάζουν συνεχώς. Ήταν  μια μεγάλη εμπειρία και περάσαμε πολύ ωραία κατά τη διάρκεια της ανάβασης”, δήλωσε ο Marsh.

Ετικέτες

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...
Back to top button
Close
Close