NEA

Porsche: Πτώση πωλήσεων και νέο πρόστιμο 535 εκ. ευρώ

Τους πρώτους τέσσερις μήνες της χρονιάς που διανύουμε οι πωλήσεις της γερμανικής φίρμας έπεσαν κατά σχεδόν 1/4, για την ακρίβεια κατά 24,9%, σε σχέση με αυτές της αντίστοιχης περιόδου του 2018.

Από ότι φαίνεται η Porsche έχει μπει σε μια περίοδο διολίσθησης των πωλήσεών της στη Γερμανία. Κάτι βέβαια που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς πως είναι η αγορά της «πατρίδας» της και μια από τις πιο σημαντικές παγκοσμίως. Οι άνθρωποί της πάντως δείχνουν αναμενόμενο αισιόδοξοι για τη συνέχεια, καθώς τον Απρίλιο οι πωλήσεις ήταν σχεδόν ίδιες με αυτές του αντίστοιχου μήνα του 2018.

Από την άλλη οι Γερμανοί εισαγγελείς επέβαλαν στην Porsche πρόστιμο ύψους 535 εκατομμυρίων ευρώ (598,99 εκατομμύρια δολάρια) για παραμέληση των εποπτικών υποχρεώσεων που σχετίζονται με την παραποίηση των εκπομπών στους ντίζελ V6 & V8 προέλευσης Audi.

Οι εισαγγελείς στη νότια πόλη της Στουτγάρδης ανέφεραν ότι το τμήμα ανάπτυξης της εταιρείας είχε παραβλέψει τις νομικές υποχρεώσεις του, οι οποίες τελικά οδήγησαν στην πώληση πετρελαιοκίνητων οχημάτων στην Ευρώπη καθώς και σε άλλες περιοχές που δεν συμμορφώνονταν με τους κανόνες εκπομπών.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!