NEA

Mazda: Ετοιμάζει από νέους εξακύλινδρους μέχρι και ηλεκτρικά!

Η ιαπωνική εταιρία προετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα εξελίσσοντας μικρά και μεγάλα μοτέρ βενζίνης και πετρελαίου ακολουθώντας και τον εξηλεκτρισμό.

Με στόχο να αναβαθμίσει την θέση προς μια πιο premium κατεύθυνση η Mazda ανακοίνωσε πως θα λανσάρει νέους εξακύλινδρους εν σειρά κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου τεχνολογίας Skyactiv-X.

Τα νέα μοτέρ θα τα δούμε σταδιακά από το 2020 σε μεγάλα μοντέλα του πλάνου “Large Architecture” πάνω στην οποία θα βασιστεί από το νέο Mazda 6 που θα είναι μάλλον πισωκίνητο, μια μεγαλύτερη λιμουζίνα και φυσικά ένα κορυφαίο SUV.

Φυσικά θα υπάρχουν εκδόσεις με ήπια υβριδικά συστήματα στα 48V έως και plug-in υβριδικά. Στόχος της Mazda είναι να ανταγωνιστεί τον γερμανικό ανταγωνισμό (Audi, BMW, Mercedes). Στα πλάνα της εταιρίας περιλαμβάνεται και η παραγωγή ενός κόμπακτ αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Υπενθυμίζεται πως η Mazda διαθέτει κινητήρες πετρελαίου και βενζίνης στα 1.500 κ.εκ. (στο Mazda 2) και στα μεγαλύτερα μοντέλα βενζίνης και ντίζελ, στα 2.000 και 1.800 κυβικά, αντίστοιχα. Πρόσφατα ανακοινώθηκε η επιστροφή της Mazda στην ελληνική αγορά.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!