NEA

Ford Focus ST, τώρα και σε wagon!

Ποιος είπε ότι οι εσωτερικοί χώροι δεν συμβαδίζουν με τις επιδόσεις; Η Ford αποφάσισε ότι και οι οικογενειάρχες έχουν ψυχή, κυκλοφορώντας το Focus ST και σε station wagon αμάξωμα.

Πολλά χρόνια πριν ήταν η Audi με κάτι RS2, η οποία ξόρκιζε τη ρετσινιά του «αδιάφορου» από τα station αμαξώματα. Κατά καιρούς έχουμε δει διάφορες προτάσεις που συνδυάζουν τον έξτρα πίσω χώρο με τις επιδόσεις, τώρα όμως ήρθε και η σειρά της Ford. Μέχρι πρότινος οι σπορ εκδόσεις ST αφορούσαν αποκλειστικά τα hatchback αμαξώματα. Στην προηγούμενη, τρίτη γενιά του Focus, η εταιρία έκανε μία μεγάλη κίνηση, να κυκλοφορήσει το ST σε δύο εκδόσεις κινητήρων, μία βενζίνης και μία πετρελαίου. Σήμερα, προχωράει ένα βήμα παραπέρα, να προσθέσει και ένα επιπλέον αμάξωμα, στην ίδια σειρά.

Το Focus ST wagon έχει εξελιχθεί από την Ford Performance και θα κυκλοφορήσει εντός των προσεχών μηνών, στις αγορές της Ευρώπης. Κάτω από το καπό του θα κρύβει το γνωστό 2.3 λίτρων κινητήρα EcoBoost, ο οποίος αποδίδει 280 ίππους και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο, 7 σχέσεων. Εναλλακτικά, υπάρχει και εδώ η πετρελαιοκίνητη εκδοχή, με ένα δίλιτρο σύνολο EcoBlue, ισχύος 190 ίππων.

Στα καλούδια του Focus ST wagon θα βρει κανείς ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, καθώς και ειδικά σχεδιασμένα οδηγικά modes που μπορούν να συνδυάσουν την οδηγική απόλαυση σε track-days με την πρακτικότητα στην καθημερινή χρήση. Για την βενζινοκίνητη έκδοση υπολογίζεται ότι η μέση κατανάλωση θα κυμαίνεται στα 7,9 λίτρα/ 100 χλμ. με τις εκπομπές CO2 στα 179 γρ./χλμ. Τα αντίστοιχα νούμερα για τη diesel εκδοχή είναι 4,8 λίτρα/ 100 χλμ. και 125 γρ./χλμ.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!