NEA

Αυτό είναι το νέο Opel Corsa!

Το νέο Corsa αποκαλύφτηκε σε μια πρόωρη διαρροή στο διαδίκτυο και μάλιστα στην ηλεκτρική του έκδοση.

Όπως μπορούμε να δούμε από τις φωτογραφίες το νέο  Corsa εναρμονίζεται σχεδιαστικά με την υπόλοιπη γκάμα έχοντας στοιχεία από το Crossland X  με την χαρακτηριστική μάσκα και τους προβολείς με την εγκοπή στο κάτω μέρος . Προς τα πίσω η οροφή χαμηλώνει για να δώσει ένα πιο δυναμικό στιλ, ενώ το πίσω μέρος συμπληρώνει το ισορροπημένο σύνολο που μπορεί να μην έχει κάτι το τολμηρό αλλά δείχνει ελκυστικό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το νέο Corsa είναι 4 εκατοστά μακρύτερο και 1,8 φαρδύτερο, κάτι που σημαίνει πως οι χώροι θα είναι ακόμη καλύτεροι από το τωρινό μοντέλο. Στο εσωτερικό υπάρχει πολύ μεγάλη αλλαγή με ένα ολοκαίνουργιο ταμπλό στο οποίο κυριαρχούν οι ψηφιακές οθόνες (μια στο μέσο και μία στο πίνακα οργάνων) ενώ φυσικά θα υπάρχει και πλήρη συνδεσιμότητα. Ο χώρος αποσκευών είναι στα 309 λίτρα, δηλ. 25 μεγαλύτερος.

Ήδη η Opel έχει ανακοινώσει την δραματικά μείωση βάρους έως 10% σε σχέση με την απερχόμενη γενιά. Ως εκ τούτου το νέο Corsa θα έχει απόβαρο που θα ξεκινά από τα 980 κιλά μιας και θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMP και στα μηχανικά μέρη του νέου Peugeot 208.

Κάτι που σημαίνει πως θα δούμε τους τρικύλινδρους PureTech στα 1.200 κ.εκ. (πιθανότατα με 70, 100 και 136 ίππους) και τον 1.500άρη diesel με 100 άλογα. Από εκεί και πέρα η ηλεκτρική έκδοση θα βασίζεται σε αυτή του Peugeot e-208, δηλ. με μπαταρία 50 kWh και αυτονομία στα περίπου 340 χλμ. και ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!