NEA

Honda e Side Camera, αντί για καθρέφτες [vid]

Ένα από τα ενδιαφέροντα σημεία του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου της Honda είναι οι κάμερες που χρησιμοποιεί, αντί για καθρέφτες, τις οποίες και μας παρουσιάζει σε video.

Η ίδια η εταιρία παρουσιάζει το e Side Camera Mirror System ως κάτι πραγματικά νεωτεριστικό. Σαν σύλληψη ίσως να μην διεκδικεί βραβείο καινοτομίας, σίγουρα όμως αποτελεί ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Καταρχήν, η αντικατάσταση των εξωτερικών καθρεπτών με κάμερες βελτιώνει αισθητά την αεροδυναμική του αυτοκινήτου, λόγω της μείωσης της μετωπικής επιφάνειας και της βελτίωσης της ροής του αέρα. Έτσι επιτυγχάνεται μείωση στην κατανάλωση αλλά και περιορισμός των αεροδυναμικών θορύβων.

Πέραν αυτού, ανάλογα με το mode λειτουργίας, οι κάμερες του Honda e μπορούν να προσφέρουν διευρυμένο περιμετρικό πεδίο όρασης στον οδηγό, εκμηδενίζοντας πρακτικά τις νεκρές γωνίες. Αντίστοιχα, οι εσωτερικά τοποθετημένες οθόνες για την παρουσίαση των όσων τραβάνε οι κάμερες είναι εργονομικά τοποθετημένες και προσφέρουν καλύτερη ορατότητα στον οδηγό, σε δύσκολες συνθήκες, όπως για παράδειγμα κατά τη διάρκειας μίας βροχής. Το σίγουρο είναι ότι κατά τα επόμενα χρόνια θα δούμε πολλά ακόμα αυτοκίνητα να ακολουθούν αυτό το παράδειγμα, αφήνοντας τους παραδοσιακούς πλευρικούς καθρέφτες στη λήθη.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!