NEA

Το VW ID R τρέλανε τα χρονόμετρα στο Nürburgring [vid]

Μετά από πολλές προετοιμασίες το ηλεκτροκίνητο της VW συνέτριψε το ρεκόρ για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και στο Ring!

Μετά το Pikes Peak το ID R γράφει ιστορία και στην Πράσινη Κόλαση σημειώνοντας καλύτερο χρόνο στα 6 λεπτά και 05,336 δευτερόλεπτα. Κάτι που σημαίνει πως το ID R σπάει το προηγούμενο ρεκόρ ηλεκτρικού αυτοκινήτου στο Ring που κατείχε το κινεζικό ΝΙΟ ΕP9 με διαφορά +40,56 ολόκληρα δευτερόλεπτα!

Μιλάμε για μια τεράστια διαφορά που επιτεύχθηκε με πρωταγωνιστή και πάλι στο τιμόνι τον Romain Dumas (με νίκη και στον 24ώρο του Le Mans) και μέση ταχύτητα γύρου στα 206,96 km/h. Η VW ετοιμαζόταν από καιρό για το ρεκόρ ηλεκτρικού αυτοκινήτου στα 20,9 χιλιόμετρα και στις 156 στροφές της πίστας του Nürburgring.

Αξιοσημείωτο είναι πως το ID R ήταν κατά 6 δλ. ταχύτερο από το ρεκόρ που κρατούσε από το 1983 ο Stefan Bellof με την Porsche 956. Ο απόλυτος χρόνος είναι στα 5:19,55 που έγινε το καλοκαίρι του 2018 από μία Porsche 919 Evo Le Mans Prototype. Συγκριτικά, το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής είναι μία Lamborghini Aventador SVJ με 6:44.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!