NEA

Αυτό είναι το «αγροτικό» της Skoda!

Με την απήχηση που γνωρίζουν τα pickup τόσο εντός όσο και εκτός ευρωπαϊκών συνόρων θα μπορούσε η τσέχικη εταιρία να έχει και ένα pickup;

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία τέτοια προοπτική και ας είχε παλιότερα παρουσιάσει η Skoda το pickup Felicia. Ο βασικός λόγος είναι πως η Skoda έχει ως κύριο πεδίο δράσης την Ευρώπη, όταν τα pickup πολύ δημοφιλή και σε άλλες αγορές (ΗΠΑ, Αυστραλίας κ.α.) όπου η μάρκα δεν έχει ή έχει ασθενή παρουσία. Από την άλλη υπάρχει το VW Amarok που εκπροσωπεί τον όμιλο με τις πληροφορίες μας να αναφέρουν πως η επόμενη γενιά θα είναι συμπαραγωγή με το Ford Ranger (μάλιστα η Ford ετοιμάζει και ένα μικρότερο «αγροτικό»).

Τώρα, τι είναι το μοντέλο που βλέπουμε; Η Skoda συνηθίζει να αναθέτει διάφορα project στην εκπαιδευτική σχολή που διατηρεί εδώ και χρόνια στο Mlada Boleslav της Τσεχίας. Για την περίσταση η ομάδα των σπουδαστών πήρε ένα Kodiaq και σε περίπου 2.000 εργατοώρες το μετέτρεψε στο pickup που βλέπετε με όλα τα μάχιμα εφόδια (από snorkel και προβολέα οροφής έως γάντζους και αλουμίνια στην καρότσα). Μάλιστα η καρότσα του Mountiaq (όπως ονομάζεται) διαθέτει από υποδαπέδιες κρυφές θήκες μέχρι κρυφό φωτισμό που φτάνει μέχρι και το καπό.

Κινητήρας είναι ο δίλιτρος TSI βενζίνης με απόδοση στους 190 ίππους. Στο πλαίσιο έχουν γίνει κάποιες επεμβάσεις ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερες εκτός δρόμου ικανότητες, με την απόσταση από το έδαφος να έχει αυξηθεί στα 290 χιλιοστά (100 περισσότερα από το Kodiaq Scout) ενώ έχουν προστεθεί 17’’ ζάντες με καθαρόαιμα off road ελαστικά. Σε σύγκριση με το Kodiaq είναι 302 χιλιοστά μακρύτερο, 123 χιλιοστά φαρδύτερο και 34 χιλιοστά υψηλότερο. Το μεταξόνιο έχει μειωθεί στα 2,788 μέτρα ενώ το βάρος βρίσκεται στα 2.450 κιλά. Εν τέλει: θα θέλατε να δείτε ένα «αγροτικό» με τα σήματα της Skoda;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!