ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Δείτε πως λειτουργεί ο εξωτερικός αερόσακος της ZF [vid]


Η γερμανική ZF έδωσε στην δημοσιότητα ένα βίντεο από τις δοκιμές που έγιναν πριν από μερικές μέρες σχετικά με τον πρωτότυπο εξωτερικό αερόσακο.

Όπως βλέπουμε, ο εξωτερικός αερόσακος αυτός καλύπτει όλο το πλευρικό τμήμα του αυτοκινήτου και αναπτύσσεται σχεδόν ακαριαία. Ο αερόσακος είναι μεγαλύτερος 3-4 φορές σε σχέση με έναν συμβατικό (κάπου μεταξύ 280-400 λίτρα) ενώ απαιτεί μόλις 150 χιλιοστά του δευτερολέπτου για την ανάπτυξή του.

Σύμφωνα με την εταιρία ο τύπος αυτός της σύγκρουσης είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος, καθώς μόνο στην Γερμανία τα θύματα είναι πάνω από 700 με αντίστοιχα υψηλά ποσοστά στους τραυματισμούς. Ο νέος εξωτερικός αερόσακος θα μπορούσε να μειώσει τους τραυματισμούς κατά 40%, ενώ περιορίζει την διείσδυση του αυτοκινήτου μέσα στο άλλο κατά 30%.

Η ZF είχε παρουσιάσει από πέρυσι τα πρώτα σχέδια του πρωτότυπου εξωτερικού αερόσακου για την προστασία σε πλευρικές συγκρούσεις. Πέρα από το κόστος, το σημαντικότερο ζήτημα είναι η πιο αποτελεσματική ανίχνευση μίας πιθανής σύγκρουσης από τους αισθητήρες. Η ZF υπόσχεται ότι πολύ σύντομα θα μπορεί να τοποθετηθεί αυτού του τύπου αερόσακους σε αυτοκίνητα παραγωγής και προφανώς σε ακριβά μοντέλα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!